Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Predstavnici opozicionih stranaka u Novom Sadu dogovorili su se večeras da će izaći na predstojeće lokalne izbore u tom gradu, saznaje Nova.rs.

Prema rečima našeg izvora, dogovoreno je da će sve opozicione stranke nastupiti na izborima u Novom Sadu i da će u narednom periodu razgovarati o načinu nastupa i kolonama.

Opozicione stranke večeras su se oglasile i saopštenjem za javnost.

„Novi Sad je mesto gde se lomi naprednjački režim. Sve stranke koje su učestvovale u koaliciji ‘Srbija protiv nasilja’ – one koje izlaze i one koje ne izlaze na izbore u Beogradu – koalicija NADA sa partnerima i pokret Bravo, stranke i udruženja levice i desnice, usaglasile su stavove oko toga da je potrebno izaći na izbore u Novom Sadu i uverene su u pobedu“, navodi se u saopštenju opozicije u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, izborni rezultati iz decembra ove dve koalicije u zbiru su „bili bolji od Srpske napredne stranke u Novom Sadu, što je dovoljan pokazatelj da građani žele promene“.

„Sve stranke su se obavezale da neće sarađivati sa SNS u narednom mandatu, nego će nastojati da dođe do promene vlasti. Naš jedini cilj nisu jačanje organizacija na lokalu, već smena vlasti i sistema koji već 12 godina potkrada naše građane i razara naše društvo. Zajedno ćemo se boriti protiv izborne krađe u Novom Sadu i zajedno ćemo smeniti koruptivnu naprednjačku vlast“, dodaje se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Anna Oreg i Miloš Stanković o dilemama zbog izbornih odluka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare