Dok je jutros na Merdaru počelo uklanjanje barikada, na Rudaru je i dalje kao i prethodnih dana - kamioni su i dalje na putu koji je blokiran, a oko samog puta su šatori i vozila Kfora.

Veliki kamioni i građevinske mašine i dalje se nalaze oko Rudara, koji još uvek nije odblokiran.

Foto: Nova.rs

Kako javlja reporter Nova.rs, oko samog puta se nalaze šatori gde su građani Kosova i Metohije poslednjih 19 dana protestovali.

Foto: Nova.rs

Pored toga, tu su prisutna i vozila Kfora.

Foto: Nova.rs

Severna Mitrovica i dalje blokirana

Kako javlja reporter Nova.rs, centar Severne Mitrovica kod Tehničke škole i dalje je blokiran.

Foto: Nova.rs

Još uvek nije počelo uklanjanje barikada, a tu su i pripadnici KFOR-a.

Očekuje se da će i ova barikada uskoro biti uklonjenja, a potpunom ukidanju barikada govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da se dogovorio sa kosovskim Srbima.

Pročitajte još...

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić saopštio je, nakon razgovora sa Srbima sa Kosova, da će od četvrtka u prepodnevnim satima krenuti uklanjanje barikada, naglasivši pak da to može da potraje i do 48 sati.

Ranije jutros obajvljeno je da su izgorele kabine oba kamiona na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od mesta Dudin krš, na mostu preko kojeg se se iz grada ide prema magistralnom putu prema Prištini.

Bivši policajac Dejan Pantić je sinoć u pratnji Euleksa stigao u svoj dom u Severnoj Mitrovici, gde će provoditi vreme nakon što mu je određen kućni pritvor.

Bonus video: Ko kontroliše barikade na severu Kosova i Metohije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar