Foto: EULEX/Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu/ Filip Krainčanić/Nova.rs

Uklanjanje barikada počelo je jutros, javlja dopisnik Nova.rs sa lica mesta. Barikade su uklonjene sa Merdara, ali na severu Kosova nijedna nije sklonjena.

„Na osnovu najnovijih informacija, put u blizini prelaza Merdare koji je 27.12. bio blokiran na dva kilometra unutar Srbije, danas u 9.50h je otvoren za saobraćaj. Obaveštavamo građane da je granična tačka Merdare otvorena i da je saobraćaj normalizovan“, saopštila je Kosovska policija.

Foto: Nova.rs

Put koji ka ovom prelazu vodi iz pravca Kuršumlije, zatvorila je pre dve noći grupa Srba. Merdare je potom zvanično zatvorila i Kosovska policija, a putnicima je savetovano da koriste druge prelaze.

Blokade na teritoriji severnog dela Kosova i Metohije, njih četrnaest ukupno, i dalje stoje, kao i pre dvadeset dana kada je počela blokada.

Izgorele kabine kamiona na barikadi u Mitrovici

Ranije jutros obajvljeno je da su izgorele kabine oba kamiona na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od mesta Dudin krš, na mostu preko kojeg se se iz grada ide prema magistralnom putu prema Prištini.

Vučić: Uklanjanje barikada može da potraje 48 sati

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić saopštio je, nakon razgovora sa Srbima sa Kosova, da će od četvrtka u prepodnevnim satima krenuti uklanjanje barikada, naglasivši pak da to može da potraje i do 48 sati.

Pročitajte još:

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je rekla da očekuje da barikade budu brzo uklonjene jer će u suprotnom, kako je istakla, oni krenuti sa njihovim uklanjanjem.

Bivši policajac Dejan Pantić je sinoć u pratnji Euleksa stigao u svoj dom u Severnoj Mitrovici, gde će provoditi vreme nakon što mu je određen kućni pritvor.

BONUS VIDEO: Da li su se stekli uslovi za uklanjanje barikada?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare