Foto:Screenshot/Youtube/Dukagjini

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, kaže da bi Vlada Kosova trebalo da bude pažljiva u dijalogu u Vašingtonu i da ne pravi kompromise na štetu Kosova.

Putem objave na Fejsbuku, on je rekao da niko ne bi trebalo da razgovara o teritoriji Kosova i Asocijaciji srpskih opština, kao i o amnestiji za ratne zločine.

„Na sastanku koji će se održati u Vašingtonu, Vlada Kosova mora biti vrlo oprezna i ne sme da pravi kompromise na štetu Republike Kosovo u ime takozvanog ‘istorijskog sporazuma'“, napisao je Bahtiri.

Bahtiri je rekao da će se oni koji pokreću ova pitanja suočiti sa protivljenjem od strane građana grada Ise Boletinija i čitavog Kosova.

„Niko sa kosovske strane ne sme da razgovara o teritorijalnim razmenama, Asocijaciji srpskih opština i amnestiji za zločine počinjene tokom rata. Svako ko ima hrabrosti da razgovara o ova tri pitanja suočiće se sa snažnim protivljenjem građana grada Ise Boljetinca, a zatim i celog Kosova. U normalnim okolnostima, ova Vlada – nelegitimna zbog ukradenog mandata, ne bi trebalo da učestvuje na ovom sastanku, jer je ucenjena od strane Srpske liste i nema kredibilitet, niti predstavlja većinu građana Kosova“, napisao je Bahtiri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar