Ana Mihajlovski Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Ana Mihajlovski povukla je svoje ime sa liste Kreni-Promeni za izbore za Skupštinu opštinu Vračar, jer je ona jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena ova lista, navela je ova voditeljka na svom Instagram profilu.

„Jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena lista Kreni-Promeni na opštini Vračar sam ja“, navodi Grubin, prenosi Danas.

Ona dodaje da se odazvala na poziv za listu u znak podrške „jednoj poptuno novoj građanskoj inicijativi“.

Foto: Printscreen Ana Mihajlovski

„To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudim i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga u kojima sam vama ovde pisala godinama unazad“, kaže.

Poručuje da nije njena dužnost bila da se bavi novim zakonom već je to radila pravna služba koja je za to zadužena.

„Nakon cirkusa u javnosti, a u vezi sa listama, ja sam 18. maja pismenim putem obavestila pokret da povlačim svoje ime sa lista kao i podršku bilo kojoj političkoj opciji iz prostog razloga – ako ja ne mogu posle čitavog ovog cirkusa da shvatim ko je ovde u pravu, ko je ispravan, a ko pokvaren, sugornu da ne mogu da objasnim to bilo kojoj drugoj osobi. Ne mogu da podržim nešto što ne razumem i sama“, zaključuje Grubin.

Viši sud u Beogradu juče je oborio je izbornu listu „Kreni-promeni“ za opštinu Vračar zbog manje validnih potpisa nego što je zakonom propisano. Žalbu na rešenje izborne komisije podneo je Vladimir Tupanjac, advokat nevladine organizacije CRTA, koji je ukazao na to da je izborna lista Sava Manojlovića imala validnih 370 potpisa za predaju liste u opštini gde je za to neophodno 600 potpisa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare