Ana Mihajlovski Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Voditeljka Ana Mihajloviski podnela je danas ostavku na mesto odbornice Skupštine grada Beograda. Ona je na to mesto izabrana kao kandidatkinja liste "Kreni - promeni".

Mihajlovski u svojoj ostavci navodi da se javno i pre kampanje odrekla mandata, ali da su se sada stekli i zakonski uslovi da to učini i zvanično.

„Nažalost izabrani put pomenute organizacije ka kandidaturi na izborima po mom laičkom misljenju i osnovnom ljudskom osećaju, nije bio u duhu vrednosti kojima lično težim i za koje se zalažem“, navodi Mihajlovski u ostavci.

PROČITAJTE JOŠ:

I dodaje da za nju taj izabrani put predstavlja udaljavanje od polaznih principa i ideje da se zajedničkim snagama i institucionalnim putem popločanim zakonima, pravdom i etikom bore za bezbednije, uredjenije i humanije okruženje za sve građane bez obzira na političku pripadnost ili bilo koje druge razlike.

„Nisam sigurna da postoji 100 odsto dobra odluka, onda kada ona služi da sanira prethodnu lošu, ali u tom slučaju je jedino logično doneti onu koja sa sobom nosi najmanje štete. Iz svih gore navedenih razloga i nakon dugog razmišljanja, donela sam odluku da poslušam svoj prvi instinkt i vratim mandat ovoj organizaciji davanjem ostavke na mesto odbornice u Skupštini grada Beograda“, dodaje Mihajlovski u ostavci.

Podsećamo, Mihajlovski je prethodno povukla svoje ime sa liste Kreni-Promeni za izbore za Skupštinu opštinu Vračar, jer je ona bila jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena ta lista.

Ona je tom prilikom kazala da se odazvala na poziv za listu u znak podrške „jednoj poptuno novoj građanskoj inicijativi“.

„To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudim i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga u kojima sam vama ovde pisala godinama unazad“, napisala je Mihajlovski na svom Instagram profilu.

I dodala da je nakon „cirkusa u javnosti“, a u vezi sa listama napismeno obavestila pokret da se povlači sa lista.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare