Kuća u Jajincima koja pripada porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz godine u godinu je sve veća. Zvanični podaci iz katastra nepokretnosti pokazuju da je njena površina gotovo duplirana, sa nekadašnjih 209, na trenutnih 396 kvadrata. Novina u imovini porodice Vučić je i da su deca predsednika postala vlasnici zemljišta u Plandištu.

Predsednik Srbije obično vrlo burno reaguje kad se spomene njegova i imovina porodice Vučić. U više navrata je rekao da poseduje samo garsonjeru, te da nema nikakve veze sa stanom svoje supruge, kao ni sa nekretninama roditelja i brata.

U međuvremenu, najveća porodična nekretnina sve je veća.

Kuća u Jajincima vodi se na Vučićevog oca Anđelka i prema zvaničnim podacima sada broji ukupno 396 kvadrata. Plac je, kako je sam Aleksandar Vučić rekao, kupljen 1992. godine, a već sledeće počela je izgradnja. Pre legalizacije kuća je imala 209 kvadrata, zatim 236, a sad čak 396.

Anđelko Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ovde predsednik Srbije često voli da dovede inostrane goste, kako bi se “pohvalio” vinskim podrumom svog oca. Na Instragramu je objavljivao fotografije i sa proslave porodične slave na kojima je gost bio ministar policije Ivica Dačić, ali i one iz bašte sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić. U blizini upravo ove kuće 2016. godine su nađeni oružje i municija, za koje su državni vrh i prorežimski mediji tvrdili da su bili namenjeni likvidaciji Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ

Novi kvadrati u Jajincima, međutim, nisu jedina promena u imovinskoj karti porodice Vučić. Deca iz prvog braka predsednika Vučića, Danilo i Milica, postali su vlasnici zemljišta u Plandištu.

Ostali podaci iz katastra su ostali uglavnom isti.

Šta to sve poseduju Vučići?

Tri za jednog

Na Aleksandra Vučića i dalje se vodi samo garsonjera od 30 metara kvadratnih u naselju Belvil, na Novom Beogradu.

“Otac mi je platio garsonjeru“, rekao je svojevremeno Vučić za KRIK.

“Roditelji su prodali stan, majka je prodala i kuću u Bečeju, sve što je nasledila od svog oca i svoje majke, da bi meni pomogli da kupim tu garsonjeru. Ja sam platio neki minimalni iznos“.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U istom naselju, odmah pored Vučićevog, nalazi se stan njegove supruge Tamare Đukanović. Ona je vlasnica nekretnine od 104 i jednog garažnog mesta od 12 metara kvadratnih.

U više navrata Aleksandar Vučić je rekao da nema nikakve sa ovom nekretninom. Premijer je KRIK-u rekao da su njegova garsonjera i suprugin stan odvojene nekretnine kupljene nazavisno jedna od druge.

Foto: deltaholding.rs

„To nema veze sa bračnim statusom. To je odvojeno kupljeno. Njeni roditelji su joj to kupili mnogo ranije i imaju ugovor o pozajmici i ugovor o kreditu.“

Stan od 118 kvadrata, koji je Aleksandar Vučić otkupio od države u vreme dok je bio ministar informisanja, nalazio se u Yubiznis centru, pripao je posle razvoda bivšoj ženi Kseniji.

Kad je reč o ovoj nekretnini, Vučić je ispričao da su mu novac za otkup dali otac Anđelko i lider radikala Vojislav Šešelj.

#related-news_0

“Nisam doplatio ja, već najvećim delom otac jer nisam imao novac, kao što ga ni danas nemam. Da budem zahvalan i fer, mislim da je i Šešelj pomogao pa je dao i on nešto“, ispričao je svojevremeno Vučić.

Taj stan se sada ne vodi ni na Milicu, ni na Danila Vučića. Od imovine oni zvanično imaju samo njive u Plandištu. U katastarskoj opštini Margita svako po blizu 8.700 metara kvadratnih, a u Plandištu Danilo Vučić ima i njivu od 4.700 kvadrata.

Od vikendice još ništa

Brat predsednika države, Andrej Vučić i dalje poseduje samo četvorosoban stan na Novom Beogradu od 108 kvadrata.

Foto: M.M./ATAImages

Kad je reč o roditeljima, Angelini i Anđelku, od zajedničke imovine imaju samo troiposoban stan na Vračaru, čija površina nije evidentirana. Anđelko Vučić pored toga poseduje i pomenutu kuću u Jajincima, ali i stan na Novom Beogradu od 80 kvadrata. U imovinskoj karti Angeline Vučić nalaze se i dve njive u Bečeju, ukupne površine 11.5 ari.

U međuvremenu, Aleksandar Vučić je najavljivao da će kupiti i vikendicu u Srbiji.

U maju prošle godine Vučić je rekao sledeće:

“Jeste li primetili da nisu mogli da objave nijedan moj račun u inostranstvu, iako pričaju da sam vlasnik hiljada vila i restorana. Pošto ću uskoro da kupim jedan plac u istočnoj Srbiji, i o tome ću obavestiti javnost. To je na potezu Golupca i Kladova. Tražim neko mesto, lepa je Srbija, prelepa. Ja tamo nemam nikoga iz familije, ali mnogo ga volim, i mislim da je potcenjen deo Srbije”, naveo je tada Vuči, međutim, to se očigledno još nije desilo.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare