Foto:Manfred Gottschalk / Alamy / Alamy / Profimedia; drustvene mreze/facebook

Prijatelji i meštani mesta Kuber Pedi u Australiji, opraštaju se od Gorana Ilića (34) i njegove majke Elizabete, koja je preminula od tuge tri dana nakon smrti sina.

Goran, inače muškarac srpskog porekla, preminuo je 12. novembra, a njegovo telo je pronašla njegova majka, prenose australijski mediji.

Pročitajte još:

Kako pišu lokalni mediji, Ilić je bio stanovnik grada u Južnoj Australiji, 850 kilometara severno od Adelaide, koji broji 2.000 stanovnika.

Lokalni list „Coober Pedi Regional Times„, odao je počast Iliću, rekavši da je bio omiljen među lokalnim stanovništvom.

„Goran Ilić je bio popularan među svim starosnim grupama. Imao je prirodan šarm, bio je lepo vaspitan i pristojan“, piše u listu.

Goran Ilić Foto:privatna arhiva facebook

Uzrok njegove smrti još uvek nije poznat.

Tri dana nakon njegove smrti, Goranova majka je preminula, a meštani su to nazvali „dvostrukom tragedijom“.

„U ranim jutarnjim satima, Elizabet Ilić se probudila sa bolovima u grudima i pozvala svoje prijatelje u pomoć. Pozvana je hitna pomoć, ali je umrla u bolnici nekoliko sati kasnije. Elizabet Ilić je imala istoriju srčanih problema i veruje se da je uzrok srčanog udara bila tuga zbog smrti njenog sina. Prijatelji su ispričali da je Elizabeta Ilić imala srčano oboljenje i veruju da je tuga zbog smrti njenog sina izazvala srčani udar“, piše list.

Elizabeta Ilić Foto:privatna arhiva facebook

Na stranici GoFundMe otvoren nalog za sakupljanje finansijske pomoći nakon smrti Gorana Ilića.

„Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira svojom harizmom i ličnošću“, navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

Foto:Marco Saracco / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako tamošnji mediji navode, Goranu je želja bila da ga sahrane u manastiru Svetog Save.

„Goran Ilić je bio prerano oduzeta lepa duša, bio je čovek srpske pravoslavne vere sa ličnošću većom od života“, piše na stranici GoFundMe i navode:

„Goranova želja je bila da bude sahranjen u najsvetijem Svetosavskom manastiru u Elejnu, država Viktorija, gde je ujedno i njegovo mesto krštenja.“

Takođe, tradicionalno srpsko opelo biće održano u Slobodnoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hindmaršu, u predgrađu Adelaide.

„Sav prikupljeni novac biće doniran manastiru Svetog Save“, piše na stranici.

Iza Gorana su ostali otac Dragan Ilić i brat Zoran Ilić.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar