Foto:shutterstock; Goran Srdanov/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva

Ubistvo koje se minulog vikenda dogodilo u Priboju, kada je policijski službenik Igor A. (28) nasmrt pretukao mladića Ervina Ć. u jednom ugostiteljskom lokalu u tom gradu, a potom pobegao bez traga, drugo je koje je u protekla tri meseca počinio službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Zločin čiji je vinovnik, kako se sumnja, pripadnik beogradske Interventne jedinice Igor A. (28) dogodio se u noći između subote i nedelje u jednom ugostiteljskom lokalu u Priboju. Ervin Ć. (35) se kobne večeri provodio sa društvom, a Igor A. je kod šanka stajao sa svojim prijateljem, navodno takođe policijskim službenikom. Došlo je do svađe i nakon kraćeg verbalnog sukoba Igor je, prema rečima očevidaca, nasrnuo na mladića i tukao ga do smrti.

Ubica iz Priboja, pripadnik MUP; Foto:privatna arhiva
Ubica iz Priboja, Igor A. pripadnik MUP; Foto:privatna arhiva

„Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreaguje. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopšte bio svestan šta se događa. Kroz ceo kafić se prolamao vrisak: Ubio ga je, ubio ga je. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt“, kazao je mladić koji je kobne večeri bio u kafiću. Prema nezvaničnim informacijama sa terena, prebijanje su usnimile sigurnosne kamere postavljene u lokalu i veruje se da će ti snimci biti od ključne važnosti za rasvetljavanje celog slučaja.

Ervin Ć. koga je policajac ubio u Priboju; Foto:privatna arhiva/facebook
Ervin Ć. koga je policajac ubio u Priboju; Foto:privatna arhiva/facebook

Takođe, prema nekim nezvaničnim informacijama, policajac je tokom prebijanja koristio takozvani bokser, hladno oružje od metala koje se navlači na prste ruke. Kada je u kafiću došlo do opšteg meteža zbog mladića koji nepomično leži na zemlji, Igor A. je iskoristio priliku i pobegao i kolege za njim i dalje tragaju. U međuvremenu, privedene su osobe osumnjičene da su mu omogućile bekstvo.

Kako smo saznali, privedeni su njegov otac M. A. (65), inače policajac u penziji, njegova devojka N. G. (22), pripadnik granične policije i rođak M. S. (26), svi iz Priboja.

Pao i udario glavom o šank?

O ovom događaju se oglasila i policija, navodeći u svom saopštenju da je policijski službenik „u Priboju u ugostiteljskom objektu zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank, a od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju“. Ipak, budući da obdukcija, makar prema informacijama dostupnima javnosti, još nije obavljena, pa tako ni rezultati tih analiza nisu dostupni, o tome kako je nastupila smrt kod Ervina Ć. utvrdiće zvanično istraga.

Policajac ubio suprugu, pa sebe

Međutim, ono što posebno zabrinjava nakon zločina jeste da to nije jedini ove godine koji je počinio policijski službenik. Pre samo tri meseca policajac Đorđe P. (28) ubio je svoju suprugu N. P. (30), a zatim izvršio samoubistvo. Ovaj zločin se dogodio u popodnevnim časovima u iznajmljenom stanu u kom su Đorđe i N. P. živeli u Grockoj. Kako je za naš portal ranije ispričala majka N. P, njena ćerka je kobnog dana otišla po svoje stvari koje su ostale u stanu, budući da više nije želala da živi sa Đorđem.

Foto: Printscreen Instagram

Kako nam je tada ispričala majka N. P, ovo nije bio prvi put da je Đorđe potegao službeni pištolj na suprugu.

„Đorđe je prvi put pištolj potegao na nju 20. januara, kada je rešila da će otići od njega, tad ga je otac (inače takođe službeno lice) razoružao. Dolazila je kod mene pre nego što je otišla tamo i govorila mi da joj se ne ide“, rekla je nesrećna žena u ispovesti za Nova.rs.

Foto: Printscreen Facebook

Međutim, kada je N. P. stigla u svoj stari dom, došlo je do svađe, a Đorđe je izvadio službeni pištolj koji je imao kod sebe i najpre hicima iz tog oružja ubio N. P, a potom počinio samoubistvo. Da se nešto stravično dogodilo u stanu shvatile su komšije, čuvši pucnjavu i svađu, pa su odmah pozvale policiju i Hitnu pomoć koji su mogli samo konstatovati smrt ove dve mlade osobe.

Pukovnik ubio majku

Ne treba zaboraviti ni da se sredinom aprila u Rumi dogodio zločin čiji je vinovnik takođe iz redova „bezbednjaka“. Tada je, podsećamo, Goran R, pukovnik u penziji, ubio noćas majku, a potom izvršio samoubistvo. Njegova ćerka pronašla je beživotna tela.

Bonus video: Pronađeno beživotno telo devojke na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare