Ringišpil u Kuršumliji Foto: Nova.rs: Facebook

Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji, tužilac je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji, predložio da se osumnjičenima vlasniku ringišpila Z. Lj. i zakupcu placa J. N, odredi pritvor, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike. Reč je o uhapšenima za nesreću na vašaru u Kuršumliji, kada se otkačio ringišpil.

Takođe, pritvor je tražen iz razloga jer je za krivično delo koje im se stavlјa na teret propisana kazna zatvora teža od 5 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pročitaje još:

„Osumnjičenom Z.Lj. se stavlјa na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlјa na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane trinaest lica, koji su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavlјanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovolјava propisane mere za bezbednost i zdravlјe lјudi“, navode iz tužilaštva.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor osumnjičenima.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za falsifikovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar