Jedan tinejdžer je u teškom stanju i lekari mu se bore za život, posle tuče koja se dogodila juče u novobeogradskom bloku 63, u Gandijevoj ulici.

U tuči je povređeno ukupno pet osoba, od toga dva maloletnika, jedan od 16 i drugi od 12 godina, a trojica starijih su prebačeni na VMA i među njima je mladić koji se nalazi u kritičnom stanju.

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

Kako Nova.rs saznaje, u pitanju je obračun navijača i to simpatizera Crvene zvezde i Partizana, navijačke grupe Vandal bojs, čija teritorija jeste 63. blok.

„Navijači iz kraja se stalno ovde okupljaju, u prolazu kod garaža, napadači su to znali i dovezli su se kolima do obližnjeg parkinga, a odatle su pešlke sa fantomkama na glavama, motkama i štanglama u rukama, upali i počeli da besomučno tuku sve redom jer žrtve nisu mogle da pobegnu. Tuča je trajala minut, dva, a posle toga su se razbežali“, kaže za Nova.rs izvor blizak istrazi.

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

Sve se odigralo na izlazu za garaže zgrade 74 u Gandijevoj ulici.

Po pričama jednog od stanara tu se okupljaju mladi iz tog bloka, koji navijaju za Partizan, ali uglavnom ne prave probleme.

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

„Ja sam čuo dreku i vrisku i pozvao sam Hitnu pomoć, ali su oni odbili da dođu dok ne pozovem prvo policiju, jer ne smeju da intervenišu sami kad je u pitanju sukob navijača. Onda sam pozvao policiju i oni su stvarno brzo došli. Kada sam sišao da pomognem, ugledao sam jednog dečaka kako nepomično leži, glava mu je bila skroz krvava, njega su na nosilima uneli u kola Hitne pomoći i čuo sam da mu je lobanja probijena. Video sam krvave momke kako sede na stepeništu dok ih policija ispituje, neki od njih su bili deca i nije mi jasno bilo kako neko može da motkom udari dete“, kaže ovaj stanar zgrade za Nova rs.

Pročitajte još:

O tuči svedoče tragovi krvi, koje spiraju stanari zgrada, i postoji mogućnost da je napadače snimila neka od kamera za video nadzor, dok su dolazili, jer su sve zgrade u Gandijevoj njima opremljene. Deo napadača je pobegao ka Zemunu, dok je neke, navodno, policija presrela na uglu Vojvođanske i Dušana Vukasovića.

Napad je očigledno bio dobro pripremljen jer su navijači Zvezde, za koje se pretpostavlja da su umešani u ovaj obračun, tačno znali gde da parkiraju automobile, kuda da dođu i gde se nalaze napadnuti momci.

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

Istraga je u toku.

BONUS VIDEO: Loznica, mesto gde se dogodila tuča migranata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare