Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova lokalizovali su požar koji je rano jutros izbio u Kineskom tržnom centru u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Prema dosadašnjim informacijama, kako su saopštili, nema povređenih osoba.

„U intervenciji učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode“, saopštila je policija.

Dogašivanje požara je u toku, zaključuju.

Kako smo ranije pisali, na gašenju požara koji je oko 7.00 sati izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu učestvuje 76 vatrogasaca – spasilaca sa 25 vozila, a angažovani su i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Zemun, četvoro dobrovoljnih vatrogasaca sa jednim vozilom, kao i autocisterne Gradske čistoće i Vodovoda.

Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming, koji je jutros došao ispred kineskog tržnog centra, zahvalio se vlastima u Srbiji na brzoj intervenciji i istakao da je ovo tužan trenutak. On je rekao da će ambasada izdati saopštenje kada se sve završi.

Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Više o stravičnom požaru možete saznati u našem blogu uživo.

Bonus video: Helikpoteri iznad Bloka 70 i dalje gase požar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare