Foto: Filip Antonić, Filip Krainčanić/Nova.rs, E-stock

Snažna eksplozija odjeknula je oko 14 sati u "Edepro" fabrici raketa u Leštanima. Sve informacije o ovom slučaju možete čitati u blogu uživo portala Nova.rs.

Šta znamo do sada?

-Eksplozija se dogodila oko 14 sati i bila je razorna: između ostalog, uništena su i vozila u krugu fabrike, popucali su prozori na okolnim kućama;

-Prema nezvaničnim informacijama sa terena, povređeno je makar 15 osoba, a za više nestalih se traga. Strahuje se da ima žrtava, nezvanično dva randika su izgubila život;

-Ovo nije prvi put da se u fabrici „Edepro“ dogodila ovakva eksplozija: pre 13 godina slična eksplozija potresla je istu fabriku;

-U Beogradu su se kao posledica eksplozije formirale velike saobraćajne kolone;

17:20 Rakete iz Leštana u Nagorno Karabahu

Rakete koje se proizvode u fabrici „Edepro“ u Leštanima korišćene su i na fronutu u Jermeniji, u regiji Nagorno Karabah u kojoj su se sukobile jermenska i azerbejdžanska armija. Otkud ove rakete u problematičnom području, pročitajte OVDE.

17:00 Zastrašujući snimci povređenih na mestu nesreće

16:35 Tanjug: 16 osoba povređeno

U eksploziji koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa nedaleko od Bubanj potoka povređeno je 16 osoba, rekla je Tanjugu načelnica smene Hitne pomoći dr Marija Radulović.

Od povređenih osoba, jedna od njih je na reanimaciji sa teškim povredama, a ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA. Dr Radulović je rekla da ima i pacijenata koji su u eksploziji zadobili povrede glave. Takođe je rekla i da ima onih koji imaju probleme sa disanjem i njima se ukazuje adekvatna pomoć. Ona je navela da je pet ekipa Hitne pomoći i dalje na terenu.

16:22 Zvanično: Dvoje poginulih u eksploziji

Dva radnika fabrike „Edepro“ poginula su u eksploziji, zvanično je objavila uprava fabrike u Leštanima. Opširnije čitajte u posebnoj vresti.

16:10 Dimi se krater na mestu fabrike FOTO

Foto: E-stock

16:00 Prve vesti sa mesta nesreće: Povređeno makar 15 radnika

Kako javlja reporter Nova.rs na licu mesta, povređeno je makar 15 radnika fabrike. Ove informacije, međutim, niko zvanično nije potvrdio. 

BONUS VIDEO: Snimci haosa ispred kruga fabrike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare