Suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, a ranio više njih u selima Malo Orašje i Dubona, nastavljeno je danas u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Blažić je na današnjem pripremnom ročištu priznao krivicu.

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice, oglasio se za medije nakon suđenja.

„Nezvanično smo saznali da će naredno suđenje biti u Palati pravde, ali je problem što tamo nema barijera između publike i okrivljenih, pa je to problem. Glavni pretres je 21. avgusta, dokazi predloženi sada i moguća dopuna, okrivljeni se preliminarno izjasnili. Blažić u potpunosti krivicu priznao. Uroš Blažić je rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći. Njegov otac se izjasnio da nije kriv“, kaže advokat Stefan Stefanović.

Stefan Stefanović Suđenje Dubona i Malo Orašje Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Advokat Nebojša Perović, koji takođe zastupa oštećene, istakao je za Nova.rs da je na današnjem pripremnom ročištu bilo izjašnjavanje optuženih o krivici.

Nebojša Perović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Sada je samo bilo izjašnjavanje da li se osećaju krivim. Prvooptuženi priznao da je kriv. Drugookrivljeni je rekao da nije kriv. Kod drugookrivljenog se ne vidi griža savesti, negira krivicu. Ističe pojedinosti iz svog života da je kako je bio revnosan oficir stavlja akcenat na svoj život. Uroš Blažić je sve vreme pognute glave pratio suđenje“, rekao je Perović.

Podsetimo, Uroš Blažić optužen je da je 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca izvršio masakr i ubio devet osoba, dok je njih 14 ranio.

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

VIDEO: Porodice u suzama jer ih ne puštaju u sudnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare