Ubijeni M.M. Foto: Facebook/Zoran Stamenković

N.M. (27) iz doljevačkog sela Šarlinac, uhapšen zbog sumnje da je u noći između 8. i 9. marta u svojoj porodičnoj kući, na smrt izbo nožem Nišliju M.M. (24), na saslušanju nije sporio ubistvo. Međutim, kako saznajemo, tvrdio je da je bio prestravljen nakon što su mu M.M. i još dvojica njegovih prijatelja upali u kuću u kasne sate, te napali njega i njegovog prijatelja. Istakao je da je nož potegao u samoodbrani i više puta izbo mladog Nišliju.

Kako saznajemo, osumnjičeni za ubistvo i njegova žrtva razgovarali su preko Instagrama neposredno pre krvavog obračuna povodom novca za koji je M.M. tvrdio da N.M. duguje njegovom prijatelju.

„M.M. je nešto posle 23 sata N.M. poslao poruku preko Instagrama i upozorio ga da vrati novac koji navodno duguje trećoj osobi. Razmenili su nekoliko poruka da bi M.M. najavio da će ubrzo biti u Šarlincu. N.M. se zabrinuo pa je kontaktirao najpre jednog a zatim drugog prijatelja i zatražio njihovu pomoć rekavši im “da dolaze da ga biju”. Sa jednim od njih, D.P., (19) našao se u selu, dogovarali su se šta da rade, pa su odlučili da pozovu M.M. i da ga pitaju da li će sigurno doći te večeri u Šarlinac. Verovatno prozrevši da se N.M. sprema da ga dočeka, M.M. je kazao da se navodno predomislio, te da će N.M. posetiti sutradan “da ispeglaju situaciju”. Međutim, oko jedan sat iza ponoći M.M. je sa još dvojicom došao ispred vrata N.M. On im je otključao vrata i pitao ih zbog čega su mu došli u kuću. Tvrdio je da su on i njegov drug napadnuti te da su trojicu nezvanih gostiju pokušavali da izbace iz kuće. Tokom tuče, N.M. je uzeo kuhinjski nož sa sudopere, upozorio je protivnike da beže ali oni su, kako tvrdi, nasrnuli na njega te je tokom sukoba nekoliko puta izbo nožem M.M. Kazao je da je sa njim pao na fotelju, da je ranjeni mladić počeo da gubi svest, te da ih je molio da pozovu Hitnu pomoć. N.M. je nakon toga sišao u prizemlje kuće, gde mu živi otac, i kazao mu da su neki ljudi došli da ga ubiju, i upozorio ga da se čuva. Takođe mu je rekao da će “ovaj gore da umre”, te da pozove Hitnu pomoć“, navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Šarlinac, Doljevac, ubistvo u Šarlincu, Niš,
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

N.M. je dalje tvrdio da je kazao drugu da ne treba da beže jer ništa nisu krivi ali je ipak odlučio da se skloni kod rođaka u Voljčinac. Tamo je prespavao, ali su ga oni ujutro upozorili da je najbolje da se preda, pa je njegov rođak otišao u Doljevac i vratio se sa policijom u Voljčinac.

Ostali akteri krvavog sukoba su se razbežali ali ih je niška policija vrlo brzo identifikovala i uhapsila. Jednom od njih lisice na ruke stavljene su na radnom mestu, u niškoj firmi za proizvodnju hleba, jer je jutro nakon stravičnog događaja, uredno došao na posao.

Mesto ubistva u Doljevcu Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Niška policija je saopštila da je osim N.M. koji se sumnjiči za ubistvo, zbog učestvovanja u tuči, slobode lišila i D.P. (19), M.C. (20) i N.S. (22).

Porodica nastradalog mladića nije želela da govori za medije. Samo se otac ubijenog mladića na FB oprostio od njega. Ubijeni mladić je sa porodicom živeo u niškom naselju Bubanj, ali je nosio drugačije prezime, jer ga je iz nekih razloga, promenio.

BONUS VIDEO: Ubistvo kod Doljevca, ispovest oca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar