I dok je još uvek pod znakom pitanja kada će svedočiti inspektor Slobodan Milenković Senta, zbog navoda o pripremanju njegove likvidacije, sutra bi svoj iskaz trebalo da da još jedan policajac Milan Isakov, koji je takođe bio izložen raznim pritiscima. Isakov je službenik koji se novembra 2019., kada je vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija uhapšen, nalazio u kolima sa tadašnjim šefom Milenkovićem, a o tome šta se dogodilo na auto-putu ispričao je na saslušanju u tužilaštvu, a portal Nova.rs otkriva detalje sa saslušanja.

Zasad nije poznato kada će Milenković dati iskaz, iako se očekuje da bi njegovo svedočenje konačno stavilo tačku na sve spekulacije kada je reč o slučaju “Jovanjica”. Njegovo svedočenje je neizvesno jer postoje sumnje da mu je ugrožena bezbednost, zbog čega ga odnedavno čuva Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ).

U iščekivanju njegovog svedočenja, sutra bi trebalo da bued saslušan inspektor Milan Isakov, koji iz prve ruke bi mogao da ispriča šta se kobnog dana dešavalo na auto-putu, kada je zaustavljen automobil Koluvije, a potom otkrivena plantaža marihuane.

Predrag Koluvija Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Isakov je u tužilaštvu saslušan 4. marta 2020. godine i tada izjavio da mu je poznato da je 13.11.2019., oko 11 časova, zaustavljeno vozilo na auto-putu, blizu naplatne rampe za Jagodinu, u smeru od Beograda ka Nišu.

“Radi se u automobilu crne boje “audi a8”. Pojasnio je da su se Slobodan Milenković i on kretali levom trakom, kada se vozilo “audi” velikom brzinom približilo njihovom, blicao je, prošao desno trakom pored njih, obilazio vozila, nakon čega su mu prišli i zaustavili ga. Pojasnio je da su tom prilikom bili prisutni policijski službenici B. O. i M. V., koji su se nalazili u jednom vozilu, dok su u drugom bili Milenković i on. Rekao je da se radilo o preticanju pri velikoj brzini, da se vozilo nabilo uz njihovo, obišao ih s desne strane i to nepropisno. Pre zaustavljanja je primetio lice koje je vozilo i koje se okrenulo i rukom izvelo neku gestikulaciju i potom dalo gas“, navodi se u optužnici.

Pročitajte još:

Istakao je da pretpostavlja da je načelnik UKP Četvrtog odeljanja dao nalog za zaustavljanja vozila. Neveo je da su u vozilu zatečena dva lica, na mestu vozača se nalazio Miloš Tofilović, na suvozačevom Predrag Koluvija.

Naveo je da su Milenković i on prišli suvozaču, a vozaču njihove kolege iz drugog automobila.

„Predrag Koluvija je rekao da je kolega i da radi u kabinetu ministra. Okrivljeni je iz levog džepa izvadio službenu legitimaciju, tu legitimaciju je držao u ruci i vratio u džep. On nije video tu legitimaciju, već kolega B.O. koji je stajao ispred i njemu je delovala kao prava iako se ispostavilo da je lažna. Nakon toga je Slobodan Milenković telefonirao neko vreme i rešeno je da se vrate nazad u Beograd, odnosno Milenković je nastavio put, a oni su se vratili sa jednim vozilom koje je on vozio. Tofilović se u automobilu nalazio iza mesta vozača, a Koluvija iza suvozača, dok je u sredini bio B.O.“, navodi se u optužnici.

Dušan Mitić i Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uputili su se u prostorije PU Beograd, gde su stigli oko 13.30 sati, nakon čega im je inspektor Dušan Mitić rekao da se organizuju i idu ka firmi koju drži Koluvija da izvrše pretres.

Uputili su se ka „Jovanjici“, gde su stigli oko 15 časova.

„Svedok je rekao da mu nije poznato da li su Tofilović i Koluvija bili razdvojeni u prostoriji gradskog SUP-a, nije mu poznato da li je izvršen njihov pregled. On nije vršio pretres objekta, ali je bio zajedno s kolegama do 20 časova. Pojasnio je da je ušao u objekat, prošao krug, ušao u upravnu zgradu, zatim u podrum gde je zatekao biljke, lampe, sistem za navodnjavanje i u tom trenutku kada je ušao, dosta njega je bilo u tim prostorijama pre njega. Od trenutka kada je počelo pretresanja do trenutka kada je otišao u podrumske prostorije prošlo je otprilike 10-ak minuta. Naveo je da je prvo ušla „OPA“ da obezbedi teren, a zatim njegove kolege iz Odeljenja za borbu protiv droga“, navodi se u optužnici.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Istakao je i da ne zna šta se naknadno dešavalo, šta je zaplenjeno, ali da nije tačno da je Koluvija bio vezan lisicima u kolima dok su ga vozili u stanicu.

Podsetimo, na imanju „Jovanjica“ je novembra 2019. godine zaplenjena rekordna količina marihuane, a lisice na ruke stavljene su vlasniku Predragu Koluviji.

Foto: Newsmax Adria

Tokom opsežne istrage za „Jovanjicu“ otkriveno je da su to imanje čuvali pripadnici MUP i BIA, koji su optuženi u predmetu „Jovanjica 2“, koji nije odmakao dalje od početka.

Narko-klan sprema likvidaciju inspektora

Početkom meseca inspektor Slobodan Milenković je po drugi put obavestio nadležne da se njemu i njegovom kolegi Dušanu Mitiću sprema likvidacija. Sve se dešava nekoliko dana nakon njegove smene u MUP, a ona je zbog toga zatražio fizičku zaštitu.

Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Kako je saopšteno, on je dobio informacije da je jedan narko-klan prihvatio da ga likvidira, te je priložio fotografije osobe koja snima pojedine objekte koji su pogodni za likvidaciju.

Sumnja se da je ta osoba iz državnih struktura.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar