Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" i ostalim optuženima, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem inspektora Dušana Mitića. Mitić je jedan od inspektora koji su otkrili "Jovanjicu" tog novembra 2019., a on je govorio o pretnjama koje je dobijao, ali i istakao da je njihova intencija bilo hapšenja Bratislava Gašića i Mirka Škera.

Odgovarajući na pitanja o slučaju “Jovanjica”, Mitić je istakao i da je njihova namera bila hapšenje, tada direktora BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića.

„Naša intencija je bila hapšenje Mirka Škera i Bratislava Gašića“, rekao je Mitić.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ime Mirka Škera u više navrata se nalazilo u žiži javnosti zbog povezanosti s plantažom marihuane.

Reč je o nekadašnjem šefu beogradskog centra BIA, koji se i dalje nalazi u pomenutoj insituciji, ali je zasad neizvesno na kom mestu. O njemu se poslednji put govorilo maja 2021., kada je političar Miroslav Aleksić istakao da je Škero prisustvovao kolegijumu na kome je bio predsednik Aleksandar Vučić, tada ministar policije Aleksandar Vulin i šefovi u MUP i BIA, a kada je objavljen rat mafiji u Srbiji.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksić, koji je 2019. godine izvestio javnost o rekordnoj zapleni na “Jovanjici”, izjavio je svojvremeno da je Škero ključna spona između političara i proizvodnje droge na “Jovanjici”.

Pročitajte još:

O Mitićevoj izjavi da je intencija bilo hapšenje Gašića, govorio je i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović.

„Ovo danas su nova saznanja, tvrdnjom da je Predrag Koluvija trebalo da bude drugooptuženi, ko je onda prvooptuženi? Hvala tužiocu što je pomogao odbrani. Da li vi nama saopštavate da je prvooptuženi trebalo da bude Bata Gašić?, upitao je Đukanović.

Podsetimo, na današnjem suđenju za „Jovanjicu“ svedočio je Dušan Mitić, jedan od inspektora koji je otkrio „Jovanjicu“ i među prvima ušao na to imanje, novembra 2019. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare