Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović održao je danas sastanak sa javnim tužiocima šest osnovih javnih tužilaštava sa područja svoje nadležnosti u cilju sumiranja dosadašnje saradnje i planiranja budućeg koordiniranog postupanja.

Sastanku, kojem su prisustvovali javno tužioci Prvog i Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, predstavljen je novi vršilac funkcije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužioci su detaljno upoznati sa nadležnostima Koordinatora za rodno zasnovano nasilje, koji je početkom avgusta imenovan odlukom Višeg javnog tužioca u Beogradu u cilju unapređenja i ujednačavanja postupanja osnovnih javnih tužilaštava sa područija nadležnosti Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu.

Primarni cilj Koordinatora je da se u slučajevima nasilja u porodici postupanje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, ujednači i unapredi kroz doslednu primenu svih propisa koji regulišu ovu oblast, kako bi sve žrtve nasilja u porodici dobile jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu.

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, koja je rezultirala brojnim procesuiranjima učinilaca krivičnih dela.

Takođe su ocenili da je na visokom nivou bezbednost na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd.

VIDEO: Boban Bogdanović najavljuje da će tužilaštvu u Prištini izneti nova saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare