Foto: Mup Srbije

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od daljeg krivičnog gonjenja Ivane Buhe zbog lažnog svedočenja protiv bivšeg supruga Ljubiše Buhe Čumeta, koji je prvi svedok - saradnik u drugom sudskom postupku.

Nakon odluke tužioca da povuče optužnicu, Prvi osnovni sud u Beogradu je 7. februara doneo rešenje kojim je postupak protiv Ivane Buhe obustavljen, potvrđeno je Tanjugu u ovim institucijama.

Ivani Buhi se sudilo zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza, a povodom njenog svedočenja protiv Ljubiše Buhe u drugom postupku, u kojem je osuđen. On je u julu 2019. godine izašao iz zatvora nakon što je izdržao kaznu od četiri godine i osam meseci.

Pročitajte još:

Na početku suđenja Ivana Buha je odlučila da ne angažuje advokata i da se sama brani pred sudom.

Na poslednjem suđenju koje je održano 26. januara postupajući tužilac je rešio da povuče spise predmeta na razmatranje nakon čega je doneo odluku odustajanju od krivičnog gonjenja.

Ivana Buha je prethodno izjavila da njen bivši suprug nije osuđen zbog njenih navoda za koje joj se sada sudi, a nakon toga je pitala Buhu zašto kad je podnosio krivičnu prijavu tužilaštvu protiv nje za davanje lažnog iskaza nije naveo i da ga je na drugom suđenju više puta optužila da je ubica.

„Mogao sam, ali nisam“, rekao je tada Buha odgovarajući na njena pitanja kao svedok, pa pojasnio da je krivičnu prijavu podneo samo za ono za šta je imao materijalne dokaze.

Buha je tada takođe Ivanu optužio da mu ne plaća alimentaciju (za zajedničko dete, nad kojim je on dobio starateljstvo).

Tada je na kraju svedočenja u dva navrata pitao tužioca da li može da ga sačeka i da mu odmah podnese i krivičnu prijavu protiv bivše žene zbog neplaćanja alimentacije, ali mu je rečeno da to nije moguće.

BONUS VIDEO: Kakva se poruka šalje žrtvama otvaranjem za javnost suđenje Miroslavu Aleksiću?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar