Foto: Mup Srbije

Ljubiša Buha Čume, nekadašnji svedok-saradnik u postupcima protiv "zemunskog klana", i njegova bivša supruga Ivana Buha po prvi put su se, nakon dužeg vremena, suočili na suđenju u Prvom osnovnom sudu u Beogradu

Ljubiša Buha Čume se na današnjem suđenju pojavio kao svedok u procesu koji se vodi protiv njegove bivše supruge za davanje lažnog iskaza, i to u postupku koji se ranije vodio protiv njega. Glavni pretres je odložen, jer je sudija u ovom postupku imala unapred dogovorene obaveze,

Susret bivših supružnika prošao je mirno, a oni gotovo da se nisu ni pogledali u sudu.

Inače, ovo je prvi put da su se Čume i Ivana suočili, nakon što je on jula prošle godine izašao iz zatvora, posle odslužene robije za dva krivična dela.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo tereti Ivanu Buhu za lažno svedočenje u postupku za ukradeni Ferari, koji se vodio upravo protiv njenog supruga. Ona je u decembru prošle godine negirala krivicu za ovo delo, a kao svedoka predložila je upravo Čumeta.

Na slobodi


Inače, Ljubiša Buha se u zatvoru nalazio od 2015., pa sve do jula prošle godine. Naime, on je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora upravo u slučaju za ukradeni Ferari, koji je on poklonio svojoj bivšoj supruzi. Sem toga, on je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika javnog tužioca Borisa Pavlovića tokom istog postupka.