Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čume Foto: Mup Srbije

Suđenje Ivani Buhi Tulović, bivšoj supruzi Ljubiše Buhe Čumeta, optuženoj za davanje lažnog iskaza, odloženo je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu jer je sudija u ovom postupku bolestan.

Osim sudije, na pretresu se nisu pojavili ni optužena, ni Buha, koji je pozvan kao svedok, a naredni je zakazan za 9. februar.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo tereti Ivanu Buhu za lažno svedočenje u postupku za ukradeni Ferari, koji se vodio upravo protiv njenog supruga. Ona je u decembru prošle godine negirala krivicu za ovo delo, a kao svedoka predložila je upravo Čumeta.

Inače, Ljubiša Buha se u zatvoru nalazio od 2015., pa sve do jula prošle godine. Naime, on je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora upravo u slučaju za ukradeni Ferari, koji je on poklonio svojoj bivšoj supruzi. Sem toga, on je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika javnog tužioca Borisa Pavlovića tokom istog postupka. On je nakon izlaska podneo krivičnu prijavu protiv bivše supruge za davanje lažnog iskaza u postupku za ukradeni Ferari, što je Prvi osnovni sud prihvatio i podigao optužnicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar