Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Aleksandar Gligorijević (26) nestao je u Aja Napi na Kipru, nakon što je 18. jula otišao na letovanje. Mladiću se trag izgubio u noći između 26. i 27. jula, nakon što je napustio hostel u kojem je bio smešten. Od tada od njega nema ni traga ni glasa, a dosad su se pojavljivale različite informacije o tome šta se Aleksandru desilo. Portal Nova.rs otkriva šta sve znamo dosad o Aleksandrovom nestanku.

Aleksandar je putovao sam na Kipar, tamo je stigao 18. jula i bio je smešten u hostelu koji ima sobe sa 7-8 kreveta. Kako je naš portal ranije pisao, na putovanje je otišao sam i prema nezvaničnim informacijama, planirao je da kampuje na tom ostrvu. Međutim, predomislio se i odlučio da odsedne u jednom hostelu u Aja Napi. Tokom svog boravka na Kipru sastao se sa jednim prijateljem.

Pročitajte još:

Pomenuti prijatelj, koji je i uputio apel o nestanku Srbina, rekao je ranije da se sa Aleksandrom poslednji put čuo 21. jula, te da mu ništa nije sumnjivo, kao i da je on delovao srećno.

„Ako ste ga videli ili čuli molim vas da me hitno kontaktirate ili zovete policiju. Poslednji put sam razgovarao sa njim prošle nedelje 21. jula na WhatsApp-u i kasnije je posetio bar u kojem radim. Bio je dobar i zdrav i srećan. Danas me je kontaktirala njegova majka iz Srbije koja je navela da je prijavila njegov nestanak“, napisao je pomenuti mladić.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Sa druge strane, roditelji su se sa Aleksandrom poslednji put čuli 24. jula, kada im je rekao da ima virus i da je loše. Ubrzo nakon toga, sve dva dana kasnije, Aleksandru se izgubio svaki trag.

Otac strahuje da je otmica?

Dosad se pojavilo nekoliko verzija toga šta se Aleksandru desilo, ali zasad nije trag ne ukazuje na to gde je on.

Dejan Gligorijević, otac nestalog mladića, često objavljuje snimke i apele o potrazi sa sinom i u više navrata je ukazao na to da ne isključuje nijednu mogućnost.

U jednom od svojih obraćanja javnosti rekao je i da strahuje i sumnja da je njegov sin otet. On je poručio i da, ukoliko je taj scenario tačan, moli otmičare svog sina da ga oslobode.

U bolnici?

Sa druge strane, pojedini poznanici Aleksandra smatraju da bi trebalo proveriti sve bolnice jer je on nešto pre nestanka obavestio majku da je bolestan i da ima virus.

Pročitajte još:

Aleksandrov prijatelj, koji aktivno izveštava javnost na svom Fejsbuk profilu o tome šta se dešava u potrazi, rekao je da je dosad provereno nekoliko bolnica.

Istakao je i da je policija o svemu obaveštena i da oni proveravaju sve, odnosno da je sve sada u njihovim rukama.

Kampovanje u prirodi?

Aleksandrovi prijatelji u više navrata su istakli i da on voli da kampuje u prirodi, te se ne isključuje mogućnost da negde kampaju. Sumnje o kampavanju potpiruje i ta okolnost da je Aleksandar bio bez novca. On je čak morao da proda neke stvari da bi uopšte mogao da dođe na Kipar.

„Poznato je da voli kampovanje – možda ima šator. Finansijski nema dovoljno sredstava i očigledno je prodao mnoge stvari pre dolaska na Kipar da bi mogao da priušti da dođe ovde.

Ako je neko video šator u šumovitoj oblasti ili poznaje područje za kampovanje, molimo vas da pripazite! Neko je pomenuo proveru oblasti Aja Napa akvadukta“, naveo je prijatelj nestalog mladića.

Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP / Profimedia

Policija na Kipru uključena je u potragu za Aleksandrom.

Podsetimo, 26-godišnji Aleksandra je nestao je u noći između 26. i 27 jula, i to prilikom izlaska iz hostela. Od tada ga više niko nije video. Ono što dodatno buni u celom slučaju jeste činjenica da je Aleksandar dobro poznavao Aja Napu, odnosno ovo je treća godina kako boravi tamo.

VIDEO: Potraga za Dankom Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar