Luka Jovović Foto: Privatna arhiva/Luka Jovović

Nataša A. iz Ratkova osuđena je danas pred Osnovnim sudom u Somboru na tri godine i šest meseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Luka Jovović (15).

Luka Jovović (15) iz Ratkova nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći 30. aprila 2022. godine kada je svojim motorom udario u devojku Natašu A. (24) koja je bez pokazivača pravca iznenada skrenula u dvorište i oduzela mu prvenstvo prolaza.

Jovović je od posledica teških povreda preminuo devet dana nakon saobraćajne nesreće. Najpre je bio u veštačkoj komi, ali je, nažalost, podlegao teškim povredama.

Foto: Privatna arhiva

Kako smo ranije pisali, tužilaštvo je zatražilo da se osumnjičena Nataša A. iz Ratkova kazni zatvorom od tri i po godine i zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, kao i da snosi troškove krivičnog postupka.

Jovovićeva porodica kazala je u ranijim razgovorima za Nova.rs da očekuju maksimalnu kaznu.

Podsetimo, saobraćajna nesreća u kojoj je mladi motociklista stradao dogodila se 30. aprila oko 21.30, na putu za Novi Sad, na izlazu iz sela. Kobnog dana, osumnjičena je naglo skrenula „golfom“ i direktno se zakucala u Luku Jovovića koji je od siline udarca odleteo preko krova nekih 10 metara i to na drugu stranu kolovoza.

Mladić je pao u šiblje i tu ležao nepomično nekih desetak minuta dok komšije nisu izašle napolje, a devojka je, prema rečima Lukine porodice, pobegla u kuću.

Ono što je sve šokiralo jeste da je optužena medicinska sestra, a nije čak ni stala da pomogne Luki, koji je u tom trenutku još uvek bio živ.

Bonus video: Teška saobraćajna nesreća kod Salakovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare