zaplena 50 kilograma marihuane i hapšenje FOTO MUP

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor devetnaestogodišnjem tinejdžeru, koji je, kako se sumnja, pretukao oca sa bebom u kolicima, nakon što je izlazio sa parkinga, i na taj način mu naneo teške telesne povrede.

Pretučeni muškarac je završio u veštačkoj komi zbog težine povreda.

Pročitajte još:

Zbog čega je sud doneo odluku da tinejdžeru nasilniku ne odredi pritvor objašnjava advokat Nemanja Todorović.

„Danas teško da nešto može da nas iznenadi i da nas nešto začudi. O legitimnosti sudskih odluka ne bih. Da li je neka odluka legitimna ili nije to nije na nama da odlučimo, jer takvo pitanje odluke suda teško da može da bude postavljeno. Da li je legalna? Jeste, iz prostog razloga što ju je doneo organ koji na to ima pravo, koji se time bavi, odnosno sud. Zašto je sud doneo ovakvu odluku, to je nešto sasvim drugo. Kojim se razlozima vodio kada je donosio odluku, mi to ne znamo. Znamo da je tužilac predložio pritvor, znamo da je sud za prethodni postupak pritvor odbio i stavio meru zabrane prilaska komunikacije, verovatno sa oštećenim i verovatno sa svedocima koji su tu bili“, rekao je Todorović i dodao:

„Verovatno je procenio da se radi o mlađem licu, pa da ne bi trebalo da ide u pritvor. Verovatno je procenio da se neće ponoviti to delo. Ali isto tako nije mogao da proceni da neće biti uticaja na svedoke i isto tako nije mogao da proceni da neće biti uznemiravanja javnosti. To je ono što čini sudski posao. Sud mora da izmeri između dve argumenta za i protiv i donese odluku u vezi sa konkretnom situacijom da li će biti određen pritvor ili neće.

Međutim, istakao je advokat Todorović, treba znati da to što L.T. nije određen pritvor nije nikakva oslobađajuća okolnost u tom smislu da neće biti procesuiran, da neće biti kažnjen i da neće biti osuđen i verovatno izdržavati neku kaznu zatvora.

Očevici su opisali jezive detalje prebijanja oca koji je šetao bebu kad ga je tinejdžer napao.

„Videla sam nekog visokog čoveka da leži na zemlji, žena je vrištala, uplakana dozivala pomoć. Svi iz kafića su skočili i prišli da pomognu“, ispričali su očevici jezivog napada na Vračaru, kada je tinejdžer L.T. (19) brutalno pretukao oca Dragana R. (37) koji je šetao u kolicima sedmomesečnu bebu.

Od petka u veštačkoj komi

Kako je ranije pisano, Dragan R. primljen je u petak u Urgentni centar u Beogradu sa polomljenim kostima na licu i zbog težine povreda stavljen u veštačku komu.

Zbog nanošenja teških telesnih povreda policija je odmah uhapsila L.T. (19) i odredila policijsko zadržavanje.

Istragu vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo, a L.T. je napisana krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, Prvi osnovni sud odbio je da odredi pritvor nasilniku, prenosi Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare