Goran Ilić i Elizabeta Ilić Foto:privatna arhiva facebook

Samo tri dana nakon iznenadne smrti Gorana Ilića, muškarca srpskog porekla, preminula je i njegova majka Elizabet, u gradu u Južnoj Australiji, gde su živeli. Tragedija je potresla javnost u Srbiji i Južnoj Australiji, a prijatelji porodice i dalje ne mogu da dođu sebi od šoka i tuge. Ističu da su Goran i njegova majka Elizabet bili divni ljudi, učestvovali u raznim akcijama, te da će biti teško nastaviti život bez njih.

Kako je na stranici GoFundMe objavljeno, otvoren je nalog za sakupljanje finansijske pomoći nakon smrti Gorana, koji je preminuo 12. novembra.

„Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira svojom harizmom i ličnošću“, navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

Australijski mediji navode da je Goran bio uvek tu za druge. Mogao je da priča sa svakim i svakome je pokazivao uvažavanje i poštovanje. Plenio je svojom harizmom i plemenitošću i na taj način pozitivno je uticao na sve ostale meštane grada u kom je živeo.

Tragedija koja se dogodila je sve šokirala.

Goran Ilić Foto:privatna arhiva facebook

Samo nekoliko dana nakon Goranove smrti, i njegova majka Elizabet je preminula. Veliki broj poznanika i prijatelja porodice Ilić oprašta se od njih na društvenim mrežama.

„Želim iskreno saučešće porodici. Goran će nam zauvek nedostajati i svet će uvek biti manje svetao bez njega“, napisao je jedan od korisnika.

Pročitajte još:

Goranov prijatelj Luka Belošević se oglasio na svom Fejsbuk profilu: „RIP mog brata Gorana Ilića. Tako ćeš mi nedostajati.“

Zabačeni australijski grad bori se sa trostrukom tragedijom koja ih je zadesila. Nakon smrti Gorana i njegove majke, prijavljena je smrt lokalnog vatrogasca Džejdena Votsa.

„Kakva užasna nedelja za našu zajednicu. Izgubili smo tri prelepa člana našeg grada“, napisala je jedna žena.

„Prvo Goran Ilić, pa samo nekoliko dana kasnije njegova mama, inače moja prijateljica Elizabet, a potom i Džejden Vots“, dodala je ona.

O porodici Ilić svi imaju samo reči hvale. Goranova majka bila je takođe omiljena među meštanima koji su objavili da je redovno volontirala u lokalnim srpskim klubovima.

„Izražavam svoje iskreno saučešće porodici i prijateljima Elizabete i Gorana Ilića i porodici i prijateljima Džejdena Votsa. Moje misli i molitve su za sve vas“, napisao je jedan od stanovnika grada Kuber Pidi.

Na sajtu „GoFundMe“ je prema poslednjim podacima prikupljeno skoro 44 hiljade australijskih dolara koje će biti donirane manastiru Svetog Save. Inače, akcija je pokrenuta ranije i cilj je bio da se omogući novac za Goranovu sahranu u manastiru u Elejnu, gde je rođen, kao i za putne troškove.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar