Sveće na mestu gde je ubijen MMA borac Stefan Savić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Potraga za napadačima koji su u noći između subote i nedelje, na uglu Dobračine i Dunavske ulice na Dorćolu, nasrmrt izboli MMA borca Stefana Savića i dalje je u toku, a zasad nije poznat motiv stravičnog zločina. Policija ispituje da li je ubistvu Stefana prethodio raniji sukob, a prema poslednjim informacijama, i ranjavanje mladića Stefana M. (32) iste večeri na Terazijama povezano je sa napadom na Dorćolu.

Savić je uboden u noći između subote i nedelje, a ubrzo nakon što je primljen u Urgentni centar, podlegao je teškim povredama. Zasad nije poznat motiv stravičnog napada, kao ni ko su napadači, a dosad su se pojavile različite informacije o samom napadu koje policija proverava.

Ono što je izvesno jeste da je kobne večeri ubijeni Stefan bio u kafiću (ime poznato redakciji) u Dobračinoj, te se pretpostavlja da je sukob započet u samom lokalu. Sukob se nastavio nedaleko od lokala, a ubrzo je prerastao u krvoproliće.

Stefan Savić Foto: Instagram/_savkes

„Sve se dešavalo nedaleko od obezbeđenja koje nije ništa učinilo kako bi sprečilo sukob. Mladić je neko vreme ležao krvav na trotoaru, a niko nije ni pozvao Hitnu pomoć. Te večeri je dosta ljudi bilo u lokalu i dosta njih je videlo napad koji se dogodio. Postavlja se pitanje kako dosad nisu uhapšeni napadači“, kaže izvor našeg portala.

Kako dodaje i pored svega što se dogodilo, žurka u lokalu je navodno nastavljena.

Pročitajte još:

„Mladiću niko nije pomogao, čak ni obezbeđenje koje je sve videlo, od trenutka kada je krenuo sukob“, dodaje izvor.

Motiv zločina nije poznat niti da li je eventualno Savić poznavao napadača, a ubijeni MMA borac je pre samo tri meseca bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u MMA, čime je napravio najveći uspeh ovog sporta za Srbiju.

Sveće na mestu gde je ubijen MMA borac Stefan Savić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Ispituje se da li je eventualno reč o nekom ranijem sukobu“, dodaje izvor.

O zločinu se nije oglasila policija, a prema nezvaničnim informacijama pojedinih medija, napadači na Stefana su identifikovani.

Ono što je izvesno jeste da je deo gde se dogodio zločin pokriven kamerama.

„Prema nezvaničnim informacijama, napadač i žrtva su bili u istom lokalu, pa se postavlja pitanje da li je policija izuzela kamera sa video-nadzora koji bi da otkriju ko je ranio mladića. Takođe, u delu gde se dogodio sukob nalaze se firme i lokali, praktično sve je pokriveno kamerama. Postavlja se pitanje kako je moguće da ubica još uvek nije uhvaćen“, kaže izvor.

Ubadanje na Terazijama

Iste večeri kada je Stefan izboden nasmrt, na Terazijama u automobilu zatečen je mladić Stefan M. (32) koji je bio ranjen. Iako se smatralo da je reč o odvojenim slučajevima, trener ubijenog Savića otkrio je nove detalje.

Trener ubijenog mladića otkrio je juče novinarima na mestu zločina na Dorćolu, gde je bilo paljenje sveća stradalog MMA borcu, kako je Stefan M. zadobio teške telesne povrede.

„Video je da ga ubadaju. On je istrčao iz kola da mu pomogne. Napadači su se vratili i počeli da ga ubadaju. On je sada dobro, mi ćemo uraditi da mu pomognemo, sve ćemo učiniti da pomognemo jer je on junak“, istakao je trener ubijenog Stefana.

VIDEO: Dramatični snimak hapšenja provalnika u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare