Dušanka Jocović i Dejan Dabović Foto: Društvene mreže

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu odluku kojom je bila odbijena molba Dejana Dabovića iz Herceg Novog, da u Crnoj Gori služi kaznu doživotnog zatvora na koji je pravosnažno osuđen zbog svirepog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović 26. decembra 2019. godine.

Odluka o odbijanju je ukinuta po žalbi Dabovićeve odbrane i naloženo je Višem sudu u Novom Sadu da o njoj ponovo odluči, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Dabović je tražio da ovu najtežu zatvorsku kaznu služi u svojoj matičnoj zemlji.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je u avgustu 2021. godine presudu Višeg suda u Novom Sadu iz marta, kojom je Dabović osuđen na doživotni zatvor jer je 26. decembra 2019. godine na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović, presekavši joj nožem dušnik.

Istom odlukom Daboviću je naloženo i da plati troškove sahrane ubijene devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara njenoj majci na ime nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova.

Dabović je osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo.

Zbog pomenutog razbojništva koje je počinio, obavezan je i da firmi „Meridijan Teć“ DOO iz Beograda isplati iznos od 11.300 dinara.

Ovo je druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji, a na prvu je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, poznat kao “malčanski berberin”, zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša.

Dabović je tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

Devojku je ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao ispred zgrade i zaklao je.

Bio je u stanju smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa zbog raskida desetogodišnje emotivne veze s njom, zaključilo je sudsko veće sudije Ivane Josifović.

Olakšavajuće okolnosti koje se tiču životne dobi Dabovića, prema stavu suda, izgubile su na značaju imajući u vidu brojne otežavajuće okolnosti, poput svireposti njegovog zločina, kao i činjenice da je i ranije bio osuđivan.

BONUS VIDEO: Hapšenja više lica zbog trgovine ljudima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram