Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tokom prošle godine u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 90 mladih osoba, a tokom prvih pet meseci ove godine 39 osoba starosti između 15 i 30 godina, izjavio je danas pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja (ABS) Mirko Koković, saopšteno je iz tog tela Vlade Srbije.

Najviše saobraćajnih nezgoda dešava se vikendom između 21 i 02 časa, dok su uticajni faktori neprilagođena brzina, vožnja pod uticajem alkohola, gubitak kontrole nad vozilom, nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i neiskustvo vozača.

Pročitajte još:

„Zato smo mi ovde da pošaljemo jasnu poruku da alkohol i vožnja ne idu zajedno“, rekao je Koković na festivalu Egzit.

Koković je istakao da su festivali poput Egzita odličan povod da se podseti da mladost treba da se razume, ali i da im se obezbede svi uslovi da u ovom važnom periodu života budu bezbedni.

U prethodne četiri godine u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 516 mladih, a povređeno je oko 30.000 hiljada, ukazao je Koković.

ABS će sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, i u saradnji sa organizatorima, biti prisutna i na ostalim festivalima tokom leta koji okupljaju veći broj mladih, kao što su Love fest i Guča, a apeluje na mlade da odgovorno konzumiraju alkolol, ne voze ako piju i da vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar