Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Privatna arhiva, Shutterstock

Brajan Volš (46), suprug Beograđanke Ane Volš, sutra će biti izveden pred sud u Masačusetsu, i suočiti se sa teškim optužbama za ubistvo supruge. Volš se tereti da je 1. januara ove godine, u kući u Kohasetu, ubio suprugu Anu, a potom njeno telo iskasapio i bacio. Telo nije pronađeno, a istražitelji su skupili set dokaza protiv Volša koji ga nesumnjivo vezuju za ubistvo supruge. Ipak, postavlja se pitanje da li će oni biti dovoljni za osuđujuću presudu.

Na samom početku istrage, tada nestanka, sve oči bile su uprte u Brajan Volša zbog niza okolnosti koje su bile sumnjive. Najpre je utvrđeno da je Brajan lagao istražitelje o svom kretanju u danima nestanka supruge, ali i da ga nije on prijavio, već Anin poslodavac iz Vašingtona.

Ubrzo, Brajan je uhapšen i to zbog ometanja istrage. Za to vreme istražitelji su nekoliko puta pretresali njegovu kuću, automobil, ali i pronašli ključne tragove za podizanje slučaja protiv Brajana.

Jedan od njih definitivno je krvavi nož koji je pronađen u podrumu kuće. Pored noža pronađeno je još jedno sečivo. Ubrzo je ustanovljeno da to nije jedino.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

„Policija je pokušala i da otkrije šta se nalazilo u kesama koje je bacao u kontejner, dok su došli do kontejnera, one su već bile uništene. Ipak, istražitelji su utvrdili da je u pitanju bilo 10 kesa za đubre, kao i da su mnoge imale razne fleke i krv“, navela je tužiteljka ranije.

U pomenutim kesama bilo je i Aninih stvari.

Sem toga, ustanovljeno je i da je Brajan nakon nestanka suprugu kupio sredstva za čišćenje u većem iznosu, ali i da je čistio kuću.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Brajan Volš susreće se sa teškim optužbama za ubistvo, a tokom sutrašnjeg dana trebalo bi da iznese odbranu. Zasad su pretpostavke da će Brajanovo saslušanje biti zatvoreno za javnost.

„Očekuje se da se Brajan Volš uključi putem zuma, saslušanje je zakazano za 9. januar u 9 sati. Malo je verovatno da će saslušanje biti otvoreno za javnost“, naveli su ranije za Telegraf iz službe za odnose sa javnošću kancelarije okružnog tužioca.

Foto: Printscreen Instagram

Pretpostavlja se da će tokom sutrašnjeg dana biti izneti krunski dokazi protiv Volša, ali i oni novi koji su prikupljeni tokom istrage. Nije poznato da li su u međuvremenu stigle DNK analize tragova koji su pronađeni u kući, ali i u kesama za đubre koje je optuženi bacao u danima nestanka supruge.

Pročitajte još:

Sa druge strane, očekuje se i da će u nastavku suđenja biti ispitani svi svedoci – počevši od prijatelja porodice, bebisiterke Volšovih, ali i Dajana Volš, Brajanova majka.

Nestanak, pa ubistvo

Podsetimo, slučaj nestanka Ane Volš uznemirio je srpsku i američku javnost. Ono što je počelo kao nestanak, ubrzo se pretvorilo u istragu ubistva.

Ani se trag izgubio 1. januara ove godine, a potraga za njoj počela je tek nekoliko dana kasnije, kada je njen poslodavac prijavio policiji nestanak. Na samom početku, suprug nestale Beograđanke je priveden zbog ometanja istrage. Ubrzo se susreo sa mnogo ozbiljnim optužbama, za ubistvo supruge.

BONUS VIDEO: Zaplena droge u Novom Sadu