Foto: Monterey police

Miodragu V. (71), rodom iz Beograda, preti doživotna robija zbog seksualnog zlostavljanja tri devojčice, stare od 9 do 12 godina, u američkom gradu Montereju u Kaliforniji.

On je proglašen krivim za zlostavljanje dece.

Kako saznaje Kurir, dve od tri žrtve su rođene sestre. U optužnici je detaljno opisano šta je Srbin dve godine navodno činio sa maloletnim žrtvama, sa čijim roditeljima je bio u prijateljskim odnosima.

Otac devojčica je zatekao kćerku i njega 23. decembra 2020. Devojčica je rekla da je bila zlostavljana dve godine, saopštilo je okružno tužilaštvo, piše CBS.

Čeka se odluka

„Porota je 1. juna proglasila Miodraga V. krivim po 28 tačaka iz optužnice, ali se uskoro očekuje konačna odluka suda. U optužnici se navodi da je osumnjičeni zlostavljao decu od 2020. do 2022. godine. Devojčica koja je u vreme zlostavljanja bila stara 12 godina, ispričala je da je napastvovana od strane Miodraga V. 23. decembra 2020“, kaže Kurirov izvor i dodaje:

„Njena mlađa sestra rekla je tada istražiteljima da je od strane osumnjičenog bila zlostavljana dva do tri puta nedeljno više od šest meseci. Treća maloletna žrtva rekla je da je zlostavljana u tri navrata.“

Maloletne žrtve navele su u sudu „da su imale strah i da su mislile da će upasti u nevolju ako kažu šta im je sve čika Miodrag radio.“

„Devojčice su hrabro svedočile na suđenju pred porotom. Navele su da su odugovlačile sa prijavom jer su verovale Srbinu i plašile su se da će upasti u nevolju zbog razgovora o zlostavljanju. Prema istraživanjima, ovakvo ponašanja žrtava seksualnog napada vrlo je uobičajeno. Naime, nije retko da žrtve odlažu prijavu seksualnog zlostavljanja, posebno kada je žrtva maloletna i ima blizak odnos sa počiniocem, što je ovde i bio slučaj“, kaže izvor.

Sve tri žrtve je tokom svedočenja u sudnici pratio Odi, pas iz Službe za žrtve pri Okružnom tužilaštvu u Montereju.

Poznanici: Radio je u ambasadi, pa otišao u SAD

Miodrag V, prema rečima onih koji ga poznaju, u Ameriku je otišao devedesetih godina, ali je u Beograd redovno dolazio.

„Do devedesetih godina radio je kao vozač u Američkoj ambasadi, a onda je otišao u Ameriku. Tamo se ostvario kao veliki biznismen, otvorio je salon za prodaju automobila i ima automehaničarski servis, koji drži sa sinom. Povremeno je dolazio u stari kraj i prepričavao dogodovštine iz Amerike, a voleo je i da se hvali mladim ženama“, kaže poznanik uhapšenog za Kurir.

Filmsko hapšenje: Lociran preko ćerkinog Fejsbuka

Za osumnjičenim Miodragom V. američka policija je bila raspisala i poternicu nakon prijava protiv njega.

Florida pucnjava Univerzitet Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

„Kada su prijave stigle, njega nije bilo na adresi, ali ni u gradu. Nigde ga nije bilo neko vreme i policija nije mogla da mu uđe u trag. Posle potrage uhapšen je na Floridi i to dok je boravio kod svoje ćerke, koja se u jednom trenutku na društvenim mrežama pohvalila da joj je u posetu došao otac. Naime, postavila je njihovu zajedničku fotografiju uz opis da joj je tata u gostima. Istražitelji su to videli, zakucali na ćerkina vrata i osumnjičenom stavili lisice“, kaže sagovornik Kurira.

Bonus video: Armagedon, akcija MUP-a u kojoj su uhapšeni pedofili