Srđan Milivojević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Šokiran sam i zaprepašćen policijskom brutalnošću nad Radovanom Đenadićem iz Guče, kaže za Nova.rs poslanik Demokratske stranke", Srđan Milivojević ističući da će tražiti smenu odgovornih u PU Čačak.

Kako je ranije Đenadić izjavio za naš portal, on je izveden iz kafića gde je častio prijatelje zbog rođenja deteta. Potom su ga policajci odveli u šumu i tamo tukli, nakon čega su mu zapretili da nikome ne kaže.

Povodom napada oglasio se političar Milivojević.

„Užasnut sam, jer u 21. veku u Srbiji, gde smo svi navikli na svakojake zloupotrebe policijskih ovlašćenja, da se ovako nešto dešava. To je dokaz kako izgleda zemlja u kojoj nema direktora policije i u kojoj se ona obračunava sa političkim neistomišljenicima“, kaže Milivojević.

Pročitajte još:

On napominje da bezbednosne službe prate opozicione lidere, a ne teroriste. Tako, tvrdi naš sagovornik, izgleda država u kojoj policija obezbeđuje „Jovanjicu“, najveću narko-fabriku u Evropi, a ne garantuje Ustavom zagarantovana prava i ljudske slobode građana.

„Čuću se sa gospodinom Đenadićem, budući da ovo zahteva reakciju nas, narodnih poslanika. Bio sam u skupštinskom odboru za ljudska i manjinska prava, kontrolu službi bezbednosti i zahtevaću da se o tome raspravlja u Skupštini“, kaže Srđan Milivojević.

On je najavio da će sutra biti održana konferencija za novinare ispred Policijske uprave Čačak.

„Ovo prevazilazi okvire nadležnosti Policijske stanice u Guči i Lučanima, već zahteva da se regionalno reaguje“, ocenjuje Milivojević.

Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Komentarišući pucanje na dvojicu mladića od strane saobraćajne policije u selu Rti narodni poslanik kaže da je i time šokiran.

„Vodim poreklo iz tog kraja. To je neverovatno, selo je poznato po istorijskim bitkama, a policija puca na dvojicu nenaoružanih ljudi. To baca negativnu sliku na policiju. Imali smo policajca koji brani izraelsku ambasadu žrtvujući svoj život pogođenog samostalnom u vrat. A sada ove dve situacije apsolutno negiraju sve što policija dobro uradi. Ovakvi primeri potiru svaku aktivnost koju policijski službenici odlično sprovedu. Ovo je postala partijska policija, odnarođena od ljudi i svetli primeri policajaca koji žrtvuju živote zbog kriminalaca padaju pred ovakvim dešavanjima“, zaključio je Srđan Milivojević u veri da su to manjinski slučajevi.

VIDEO: Radovanu se najradosniji dan pretvorio u pakao – dobio je dete, a policija ga je isprebijala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare