Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Brzom akcijom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije otkriven je identitet državljana Republike Bugarske osumnjičenih da su učinili krivično delo Falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica. Osumnjičeni V.Ž. G.S. i G.Č. su 3. avgusta zaustavljeni na graničnom prelazu Gradina u pokušaju da napuste teritoriju Republike Srbije i doneto je rešenje o njihovom zadržavanju.

„U prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu su u prisustvu izabranog branioca saslušani osumnjičeni V.Ž. G.S. i G.Č. Prilikom saslušanja osumnjičeni su iskoristili svoje zakonsko pravo da ništa ne izjave, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema sva tri osumnjičena. Po odluci dežurnog sudije za prethodni postupak, pritvor je određen prema svim osumnjičenima jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još:

Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili 1. avgusta u večernjim satima, na taj način što su na bankomat banke „Eurobank-Direktna“ u centru grada stavili uređaj za očitavanje podataka sa platnih kartica korisnika, tzv. „deep-insert skimmer“, zatim uređaj za očitavanje magnetnih traka i elektronskih čipova, kao i mikrokameru, u nameri neovlašćenog prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon preduzimanja potrebnih dokaznih radnji biće doneta odluka o daljem toku postupka.

VIDEO: Hapšenje pripadnika kriminalne grupe koja se bavila prostitucijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar