Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, MUP Srbije

Uroš Blažić (21) nakon veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu prebačen je u pritvor u Smederevu, a po nalogu suda juče je zabranjeno njemu, ocu i ujaku da raspolažu imovinom. Blažić je osumnjičen za smrt 9 i ranjavanje 13 osoba u masakru kod Mladenovca i Smedereva. Do sada je saslušano više od 50 svedoka, a među njima je i najbolji Urošev prijatelj koji ga je video samo deset dana pre zločina.

„Videli smo se u Beogradu na kafi. Pričali smo o svemu i svačemu. Bio je raspoložen. Najviše mi je govorio o tome kako mu je bilo u Nemačkoj. Radio je na građevini od januara do aprila ove godine. Nikada mi nije pomenuo da ga neko mrzi u selu i da ga prozivaju. Osuđivao je svaki vid nasilja i ljude koji piju i uzimaju opijate. Najbolji sam njegov prijatelj od rođenja i nisam mogao da verujem šta je uradio“, ovim rečima u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu svedočio je Urošev najbolji prijatelj.

Svedok je tokom ispitivanja rekao da je Blažić bio „zadovoljan svojim životom“. Ni u jednom trenutku iz Uroševe priče i ponašanja nije mogao da zaključi da će učiniti takav masakr.

Pročitajte još:

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušani roditelji ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca. Svedoci zločina, taksista, ali i majka Uroša Blažića.

Na predlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba deteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je doneo rešenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr Urošu Blažiću, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija „da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih“, kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

„Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku“ naveli su punomoćnici u saopštenju.

Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Foto: MUP Srbije

Sumnja se da je Blažić nakon ubistva došao do naplatne rampe „Mali Požarevac“ pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

BONUS VIDEO: Kuća u Mladenovcu u kojoj je Uroš Blažić krio oružje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar