Rasvetljeno ubistvo Stojanovića, ubica na poternici

Hronika 21. sep. 202015:12
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Printscreen/Instagram

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je rasvetlilo ubistvo Strahinje Stojanovića (30), koje se 13. septembra 2020. godine dogodilo na Novom Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog džipa.

„Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave“, poručio je u saopštenju ministar policije Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, „nije samo državljanin Republike Srbije“, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.

Stefanović je, takođe, podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.“

Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela“, zaključio je Stefanović.

Podsećanja radi, u nedelju, 13. septembra oko 12.15 sati došlo je do eksplozije u Omladinskim brigadama na Novom Beogradu. U džipu koji je odleteo u vazduh nalazili su se Strahinja Stojanović i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je u napadu prošla sa lakim telesnim povredama.

U centar interesovanja javnosti, Stojanović je došao u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je u trenutku eksplozije bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales. On je pukom srećom ostao nepovređen, jer se nekoliko trenutaka ranije, vratio do stana po svoj mobilni telefon.

Iz zatvora, u kome je bio zbog izazivanja opšte opasnosti, izašao je nekoliko meseci ranije, u aprilu 2018. godine.

Komentari

Vaš komentar