Viktor Gostiljac Foto: N1
Viktor Gostiljac Foto: N1

Nakon ubistva Strahinje Stojanović (30), koji je dovođen u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića jula 2018. godine, oglasio se predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac, koji je u razgovoru za Nova.rs istakao da o slučaju smrti svog kolege imaju jako malo podataka. Ipak, Gostiljac je istakao i da je za Stojanovićevo ime prvi put čuo nedavno iz medija.

Sa ubistvom Miše Ognjanovića u više navrata dovodilo se u vezu ime Strahinje Stojanovića, a pojedini mediji isticali su i da je njegova uloga u zločinu bila da prati advokata u danima pre atentata. Ipak, njegova uloga ostala je na spekulacijama, a nalogodavci i izvršioci atentata i dan danas, posle više od dve godine, nisu poznati.

Pročitajte još...

Nakon zločina formirana je i Stalna radna grupa za unapređenje krivično-pravne zaštite advokata, a predsednik AKS Viktor Gostiljac kaže za Nova.rs da iz tužilaštva dosad nisu dobili nijedno ime eventualnog osumnjičenog lica za Ognjanovićevu likvidaciju.

„Mi smo i advokatskoj i široj javnosti saopštili da imamo vrlo malo podataka o tom predmetu. Ono što je sa nama podeljeno odnosi se na broj i vrstu istražnih radnji koje su sprovedene. Možemo imati informaciju da je saslušan određeni broj lica, ali mi nemamo njihova imena. O ovom licu koje je ubijeno znam samo iz medija“, kaže Gostiljac.

Foto: N1/ Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović

Ipak, on navodi i da misli da nadležne institucije znaju ko su nalogodavci, a ko egzekutori ubistva Ognjanovića, ali da je problem dokazivanje.

„Ovde je problem u dokazivanju, ono što je moj utisak jeste da policija ima poprilično jasnu sliku o nalogodavcima zločina. Mislim da je ovde osnovno pitanje u dokazivanju. Korak dalje ako bismo išli, došli bismo do pitanja da li postoji spremnost i volja da se ovaj zločin reši, da li se i čiji interesi prepliću i tako dalje. Ukoliko bismo mi, kao Komora došli do saznanja da se slučaj gura pod tepih, mi bismo odmah to saopštili“, rekao je Gostiljac i dodao da mu se ne čini tako jer se sprovode radnje u istrazi.

Podsetimo, Stojanović je ubijen u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil u nedelju u Zemunu. Stojanović, koji je iza sebe imao poduži dosije, biće sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Foto: Nova.rs

Sumnja se da je ubijeni još jedna žrtva rata između klana Luke Bojovića i grupe ubijene braće Slobodana i Brana Šaranovića. Navodno, reč je o osveti za ubistvo Ognjanovića, koji je zastupao porodicu Bojović.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar