Luka Bojović Foto: Nova.rs

Luka Bojović deportovan je u Srbiju iz Španije nakon odslužene kazne zatvora. On je stigao na aerodrom "Nikola Tesla" večeras letom iz Madrida. Nakon sletanja policija je u službenim prostorijama aerodroma sa njim obavila informativni razgovor, a on je oko 22 časa napustio aerodrom kao slobodan čovek.

Prema nezvaničnim informacijama, Bojoviću su pripadnici policije saopštili ono što i sam zna – da je njegova bezbednost ugrožena.

Njega je na aerodromu sačekao i advokat Borivoje Borović. Borović je rekao da u Srbiji ne postoji nikakv postupak prema Bojoviću za koji on zna.

On je ranije zastupao Luku Bojovića pred srpskim sudovima i u bliskim je odnosima sa njegovom porodicom.

Pogledajte kako sada izgleda Luka Bojović:

Foto: Nova.rs

*

Foto: Nova.rs

Na snimku ranije objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u avion.

Podsetimo, Ministarstvo pravde početkom novembra je obavešteno, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, da je u Španiji otvoren predmet proterivanja državljanina Srbije Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

Iz Ministarstva su naveli da se protiv Bojovića u Srbiji u ovom trenutku ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena.

„On je kod nas slobodan čovek, ne vodi se nijedan postupak protiv njega. Naravno, obavićemo neke razgovore sa njim, njemu jeste bezbednost ugrožena u Srbiji, na šta će biti upozoren. Šta će dalje biti, to ćemo tek da vidimo“, rekao je nedavno načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić.

Bojović je uhapšen početkom februara 2012. godine u Valensiji.

U decembru 2014. u Španiji osuđen je na 18 godina zatvora, a tu kaznu je Vrhovni sud te zemlje potvrdio u novembru sledeće godine.

Sud u Madridu tada je osudio još trojicu pripadnika grupe „Arkanovi tigrovi“ na zatvorske kazne od pet godina do 21 godinu.

Bojović je osuđen na 18 godina zbog organizovanog kriminala.

***

BONUS VIDEO: Ko strahuje od povratka Luke Bojovića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare