Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Celokupnu srpsku javnost ostavila je u šoku brutalnost kojom je likvidiran crnogorski državljanin Ranko Radošević (54), na koga su nemilosrdno pucala dvojica napadača u kafiću benzinske pumpe u Rušnju. Ovo su svi dosad poznati detalji likvidacije Radoševića, poznatijeg kao Ranka Eskobara.

Radošević je poznat pod nadimkom Eskobar iz Nikšića i bio je pripadnik nikšićko-kvartaškog klana bliskom škaljarskom klanu, bavio se prodajom blindiranih auta i više je puta pominjan sa suđenjima kriminalnim grupama.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U četvrtak, tačnije 9. marta, Eskobar dolazi ujutru pre 11 časova u kafić na benzinskoj pumpi u kojoj svakodnevno pije kafu. Njegove ubice pratile su ga već neko vreme i za ubistvo su izabrali baš ovu lokaciju.

Dvojica ubica sa hirurškim maskama i kapuljačama prilaze lokalu u kom se nalazi Nikšićanin i po ulasku otvaraju vatru na njega.

Prema rečima očevidaca, svi u kafiću su zalegli i sakrili se od kiše metaka.

Foto: Privatna arhiva

Nakon što je pogođen, Radošević pada, a jedan od maskiranih ubica prilazi mu i „overava“ ga hicima iz oružja, posle čega napadači beže iz lokala, kada ih je i kamera snimila.

Činjenica da napadač prilazi da se uveri da je žrtva mrtva, nesumnjivo ima potpis plaćenih ubica.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Napadači su sa mesta ubistva pobegli sa ukradenim automobilom, koji je nešto ranije prijavljen kao nestao, koji su kasnije zapalili na Rakovici, odnosno na Petlovom brdu. Unutrašnjost vozila u potpunosti je izgorela, verovatno da bi se uništili svi tragovi napadača.

Pročitajte još:

Nedugo nakon likvidacije, MUP pokreće veliku policijsku akciju „Vihor 3“ kako bi se napadači što pre pronašli i zatvorili.

Dvojica mladića nakon, uklanjanja dokaza sa Rakovice, beže u štek stan na Novom Beogradu, koji je ranije iznajmljen za potrebe njihovog skrivanja, a potraga za njima trajala je dva dana.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dva dana kasnije, odnosno 11. marta, oko podneva pripadnici UKP PU Beograd uhapsili su dvojicu mladića u stanu na Novom Beogradu, koji su bili u društvu maloletnice, koja je takođe privedena. Prilikom upadanja u stan policija je pronašla i oružje, za koje se pretpostavlja da je upotrebljeno u surovoj likvidacijim, a u stanu je izvršen pretres.

Uhapšeni su Luka V. (27) i Stefan Z. (25), kao i maloletna devojka.

Inače, Ranko Eskobar je u policijskom dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe, odnosno vodi se kao član kriminalne organizacije Bobana Baćovića. Prema nezvaničnim informacijama, grupa iz Nikšića poznata je po trgovini narkoticima – skanka i kokaina.

Sa druge strane, ono što je javnosti poznato jeste da se ubijeni Radošević bavio prodajom blindiranih vozila.

Bonus video: Uviđaj na pumpi u Rušnju posle ubistva Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar