Porodični zločini koji su potresli Srbiju (1): Za 20 minuta pobio sedam osoba

Hronika 14. maj. 202221:42 > 21:58
Podeli:
Foto:MUP

U poslednjih nekoliko meseci bilo je čak nekoliko jezivih porodičnih zločina, a poslednji u nizu, kada je Teraza Perić nožem izbola supruga, pa ga isekla motornom testerom, potresan je srpsku javnost. Portal Nova.rs, u serijalu najstrašnijih porodičnih zločina, piše o masakru Dragana Čedića iz Leskovca, koji je davne 2002. godine za 20 minuta ubio sedam osoba, a četvoro ranio.

Čekić je, u noći između 27. i 28. jula, za svega 20 minuta i na tri različita mesta, iz automatske puške ubio je bivšu suprugu, šest članova njene porodice, i ranio četvoro ljudi.

Pročitajte još:

Ubica je svoj krvavi pir započeo u bilijar klubu „Sedam“ u Ulici Filipa Višnjića ubio Nenada Lukića (30) i tamo teško ranio Slavoljuba Kržalića, vlasnika koji je kasnije zbrinut u leskovačkoj bolnici.

Kada se uverio da je Lukić mrtav, Čedić se "vartburgom" uputio ka svojoj supruzi Biljani s kojom je bio pred razvodom. U tom trenutku, ona je više od godinu dana živela sa ćerkicom u kući svojih roditelja u Ulici Mileta Ćalovića broj 17, u blizini "Jugopetrolove" benzinske pumpe u Podvorcu.

Za nepunih pet minuta Čedić je tamo napravio masakr. Ubio je suprugu Biljanu, njenu sestru Ivanu Kalčić, koja je s dvoje dece došla iz Požarevca u posetu sestrama, zatim drugu Biljaninu sestru Jelenu Zdravković i njenog supruga Bobana.

Čedić je nastavio svoj krvavi pir, sve dok sedam osoba nije izgubilo život, a četvoro su bili ranjeni.

Jedan od očevidaca Dejan Pešić ispričao je da je oko ponoći čuo rafal, ali da je mislio da neko slavi. Međutim, da se nešto strašno dogodilo shvatio je čuvši Biserkine vriske.

Pročitajte još:

"Kada sam izašao iz kuće video sam Blagoja kako leži sav krvav pored stepenica. Zavili smo mu ruku krpom i otišli na sprat. Jeziv prizor. Bisa je ležala mrtva u lokvi krvi, a Đorđe, takođe krvav, stajao pored odškrinutih vrata kupatila i vrištao. Oca i sina strpali smo u kola i odveli u bolnicu, ali jadnoj Bisi, koja je bila predivna žena, nije bilo pomoći", prepričao je on, pisao je Blic svojevremeno.

Motiv zločina je najverovatnije bio ljubomora. Navodno, ubica nije mogao da prežali to što ga je bivša supruga Biljana ostavila i započela odnos sa Nenadom Lukićem koji se prvi našao na nišanu ubice.

Telo nađeno u jarku

Nakon surovog zločina, za ubicom se tragalo više od mesec dana, dok nije pronađen mrtav u jarku, septembra iste godine kada se masakr dogodio.

Telo Čedića pronađeno je u 12.45 sati, od strane Stojana Jovića i njegovog sina Ivana koji su kosili livadu.

"Ivan je najpre primetio crnu ručnu bombu, a potom pištolj i konačno leš nepoznatog muškarca. Meštani tvrde da se iz tog pravca oko 11 sati čuo jedan hitac iz pištolja, pa se kalkuliše da je Ivan opalio iz pištolja koji je našao pored tela. Policajci su rekli da je Čedić na sebi imao zelenu majicu sa žutim aplikacijama i teget trenerku. Jedan od policajaca je rekao da mu je na grudima stajala automatska puška, a pola metra dalje nađeni su bomba 'kašikara' i pištolj. Isti policajac je rekao i da se telo nalazilo u jendeku dubokom oko dva metra", pisao je Blic tada.

BONUS VIDEO: Ubistvo na Novom Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar