Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje Urošu Blažiću (22), optuženom za ubistvo devetoro ljudi i teško ranjavanje još 12 osoba 4. maja prošle godine, danas se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu. U sudnici su prisutni Stefan Marković, koji je izgubio dvojicu braće u ovom masakru, kao i Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, njegov deda, brat, žena i bivša devojka Anastasija Đ.

Najdan Blažić, deda masovnog ubice iz Dubone, prvi je pristupio govornici i izjavio da ne želi da svedoči, dodajući da ostaje pri svemu što je ranije rekao u Smederevu.

Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, izrazila je saučešće porodicama ubijene dece, ali je naglasila da neće svedočiti.

Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

„Izjavljujem saučešće porodici, ali neću svedočiti, ovo se sve mnogo zloupotrebljava, pa ja neću svedočiti“, rekla je kratko Biljana Blažić.

Za sudsku govornicu zatim je izašao Marko Blažić, brat Uroša Blažića, koji je takođe izjavio da ne želi da svedoči. Dok je odlazio, gledao je u brata.

Svedočenje je odbila i Željana Blažić, snaja Uroša Blažića.

Postupajući tužilac Ivan Konatar smatra da porodica Blažić treba da snosi posledice.

„Ne ulazim u to, iskoristili su svoje zakonsko pravo, međutim, šta me je navelo da kažem ovo sada. Biljana Blažić je rekla da izjavljuje saučešće i da je dala izjavu koja se zloupotrebljava. Svi članovi Blažića su pokazali svoj stav, nedostatak saosećanja sa žrtvama. Juče nisu bili, a danas su došli da bi prolongirali postupak, smatram da treba da budu kažnjeni“, kaže Konatar.

Bonus video: Uroš Blažić priznao da je počinio masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar