Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Suđenje Slavoljubu Jociću (49) iz Popovca koji je optužen da je 12. maja 2021. godine oko 8.45 časova u Popovcu, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem naleteo na dečaka Edina Krstića (4) iz tog sela i usmrtio ga na licu mesta, ponovo je danas odloženo u Osnovnom sudu u Nišu.

Razlog ponovnog odlaganja je nedovođenje svedoka Nikole Dinića koji se nalazi na izdržavanju zatvoreske kazne u zatvoru u Leskovcu. Dinić nije doveden na glavni pretres, a sud nije dostavio izveštaj zbog čega to učinjeno, tako da je sudija Goran Dimitrijević odložio glavni pretres za 30. septembar.

Zbog nedolaska Dinića suđenje je već tri puta bilo odlagano, i to nakon što je posle dva njegova nedolaskae ustanovljeno da se nalazi u zatvoru za maloletnike u Valjevu. Poziv za dovođenje na glavni pretres je najpre tamo bio poslat, ali se ispostavilo da je prebačen u leskovački zatvore. Međutim, ni danas nije otuda doveden na suđenje.

Edin Krstić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Roditelji nesrećnog dečaka vidno potrešeni su napustili zgradu Osnovnog suda u Nišu.

Edinova majka Kristina Krstić kazala je da suđenje predugo traje i da im svaki dolazak na suđenje predstavlja novi stres.

„Mnogo je strašno, ostali smo bez deteta, a ovde dolazimo kao da smo mi krivi, kao da smo mi ubice, a ne kao roditelji koji su ostali bez sina. Tri godine traje suđenje i opet se odlaže zbog nedolaska svedoka. Mnogo se loše osećamo. Mnogo je velika muka. Nadamo se da dođemo do pravde, ali ne zavisi od nas. Presuda i kazna da čoveka koji nam je pregazio dete mnogo bi nam značila. Osetili bi da imamo podršku. Mi imamo decu, treba nam podrška da ih odgajamo“, rekla je Krstić.

Slavoljub Jocić se tereti da je, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem naleteo na dečaka iz Popovca. Od zadobijenih povreda Edin Krstić je nastradao na licu mesta. Jocić je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje OJT u Nišu traži kaznu od šest godina zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine. Optužnim predlogom OJT Niš njemu je stavljeno na teret da je kombijem započeo radnju isključivanja iz saobraćaja “pre nego što se uverio da tu radnju može da da izvrši na bezbedan i propisan način”.

Majka dečaka ranije je ispričala da se nesreća dogodila dok je sa sinom bila u u pošti.

„Bili smo u pošti i taman smo pošli kući, a on je stajao sa strane da me sačeka. Odjednom se zaleteo kombi i direkt u njega je udario. Edin je bio sav krvav i išla mu je krv iz ustiju i nosa. Ja sam bila udaljena oko 100, 200 metara od mesta udesa, potrčala sam ka njemu, odmah ga u rukama odnela do obližnje ambulante. Međutim, nisu mogli da mu pomognu“, rekla je nesrećna žena.

Jocić je na sudu negirao krivicu za smrt dečaka. Branio se da dečaka nije mogao da uoči i isticao da se kretao popisanom brzinom Ulicom Maršala Tita i da u Železničkoj ulici nije video nikoga kada je krenuo da se okreće kombijem.

VIDEO: Nesreća na Drini, poginuli migranti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare