Ilustracija Foto:TANJUG/ MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da u prazničnim danima poštuju saobraćajne propise i odgovornim ponašanjem sačuvaju svoje i živote svojih sugrađana“, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Lakićević je naglasio da će, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija sprovoditi mere pojačane kontrole, a da će akcenat biti na otkrivanju prekršaja koji najviše doprinose saobraćajnim nezgodama i težini posledica nezgoda.

Precizirao je da je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenju brzine i nekorišćenju sigurnosnog pojasa.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava sve učesnike u saobraćaju da u vreme praznika na našim putevima u saobraćajnim nezgodama gine više učesnika u saobraćaju nego u redovnim okolnostima. Samo tokom novogodišnjih i božićnih praznika 2021. godine izgubili smo 22 života u saobraćajnim nezgodama“, upozorio je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije svim građanima poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike, a učesnicima u saobraćaju srećan put.

BONUS VIDEO: Saobraćajne gužve na Novom Beogradu 31. decembar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar