Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Čačku podnelo je optužni predlog protiv građevinskog inspektora Miloša B. iz tog grada zbog tragedije koja se dogodila 2022. godine, prilikom pada visećeg mosta, kada su dve žene nastradale, a njih jedanaestoro je zadobilo lakše i teže povrede.

Kako stoji u prijavi, optužnica je podneta zbog ugrožavanja opšte sigurnosti.

Viseći most se srušio 13. oktobra 2022. godine dok je preko ovog objekta prelazilo oko dvadesetak turista – hodočasnika iz Republike Srpske. Oni su sa mosta pali u Zapadnu Moravu u tom prilikom su, nažalost poginule dve žene stare 73 i 59 godina.

Prema rečima posetilaca, daske na mostu su bile trule, svaki korak preko njega je bio rizičan, i prelazilo se na sopstvevnu odgovornost.

„Nije postojala nijedna tabla upozorenja, nedostajali su komadu poda, a žica sa strane je bila otkinuta“, navode oni. Kako napominju most nije bio u upotrebi više od dvadeset godina.

Radnica iz jednog restrana je kazala tada za naš portal da je čula zvuk pucanja mosta.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Čula sam da su turisti pali u vodu, a do pada ovog objekta u vodu je došlo budući da je istovremeno veliki broj vernika bio na njemu“, ispričala je ona za Nova.rs.

Naša redakcija je bila na licu mesta i prizori su bili veoma potresni. Veliki broj ekipa hitne pomoći je bio u Ovčar Banji koji su prevozili povređene u Opštu bolnicu Čačak.

Podsećamo, u ovoj tragediji su stradale Ljubica Mijatović (73) i Milena Erić (59).

VIDEO: Teška nesreća na raskrsnici Bulevar Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar