Advokat Tapušković o Papiću: On je bio policajac nižeg ranga

Emisije 04. maj. 202123:08 > 05. maj. 2021 21:37
Podeli:
Pregled dana
Branislav Tapušković Foto:Newsmax Adria

Advokat Branislav Tapušković koji je poslednjih nedelja u fokusu javnosti jer je branilac Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK, bio je gost Pregleda dana koji se emituje na NewsmaxAdria.

Na početku razgovora prokomentarisao je puštanje Papića iz prtivora nakon svedočenja Nebojše Stefanovića.

„Ja sam čuo da je ukinut pritvor tek u popodnevnim satima, kada je to saopštenje dao portparol suda. Verovao sam da se sa ukidanjem pritvora složio i javni tužilac. Pritvor je bio određen da ne bi uticao na svedoke koje je predložio tužilac. A sudija je odlučio da ukine pritvor. Tužilac se protivio ukidanju pritvoru, jer Papić, kako on kaže, može da utiče i na svedoke koje je predložila odbrana. Jedna apsurdna situacija“, kaže on.

Jelena Obućina, Pregled dana
Jelena Obućina Foto: Newsmax Adria

Na pitanje da li je Papić mogao da donese odluku, a da ne pita sam vrh policije, Tapušković kaže da – nije.

„Reč je bila o odluci koja se mogla doneti samo u vrhu Mupa. Nikako ispod vrha policije. To nije mogao da uradi policajac nižeg ranga“, rekao je on, na šta ga je novinarka Jelena Obućina upitala kako je moguće da se „zamenik načelnika SBPOK smatra policajcem nižeg ranga“?

„On je nižeg ranga, a on nije bio u stanju da naredi višem od sebe. Na to sam mislio“, kaže on.

Koji odgovor je Tapušković dao na pitanje kako je Papić od omiljenog policajca postao pripadnik kriminalnog klana, pogledajte u priloženom videu:

 

Komentari

Vaš komentar