Ovo su imovinske karte funkcionera MUP: Luks stanovi i život na visokoj nozi

Hronika 09. jul 202221:13 > 21:3149 komentara
Podeli:
Foto: Nova.rs, E-Stock_nenad_milosevic, N1

Velika bura u javnosti podigla se nakon što je BIRN objavio da prvi čovek beogradske policije, potencijalni kandidat za direktora, Veselin Milić poseduje luks stan površine 195 metara kvadratnih na Dedinju, čija vrednost sada prelazi vrtoglavih milion evra. List Nova otkriva šta pise u imovinskih kartama, bar prema zvaničnim podacima, sadašnjih, ali i bivših visokih funkcionera MUP.

Kada je reč o srpskoj policiji, javnost je proteklih godina najčešće čula sledeća imena – Vladimir Rebić, Veselin Milić, Slobodan Malešić, Milorad Šušnjić, Milorad Veljović.. I dok se pojedini od njih više ne nalaze u srpskoj policiji, naš list otkriva šta sve oni imaju u svom posedu.

Veselin Milić Foto:MUP Republike Srbije

Možda najviše iznenađenja izazvao je podatak da šef beogradske policije Veselin Milić poseduje stan u luks-zgradi u Ulici Neznanog junaka na Dedinju.

Prema podacima koji se mogu videti na sajtu za oglašavanje, kvadrat u pomenutoj zgradi sada iznosi 6.720 evra, tako da bi cena nekretnice koju poseduje Milić imala milionski iznos.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, prihodi koje ostvaraju Milić na mesečnom nivou iznose nešto više od 177.000 dinara, pa se u javnosti osnovano otvara i pitanje odakle njemu novac za luks stan, kao i koliko je novca bilo potrebno za učešće za pomenuti kredit budući da tvrdi da je stan uzeo u sivoj fazi gradnje na kredit.

Sa druge strane, bivši direktor policije Vladimir Rebić, koji je sve do prošle godine obavljao tu funkciju, u svojoj imovinskoj karti, prema podacima iz 2017. godine, ima troiposoban stan od 94 kvadrata, ali i zemljište od 15 ari. Takođe, navodi se i da ima izvesnu ušteđevinu u banci.

Vladimir Rebić Foto:E-Stock_nenad_milosevic

Navodi se i da je Rebić tada mesečno zarađivao nešto više od 200.000 dinara.

I dok zvaničnih podataka o najzvučnijim načelnicima Policijskih uprava u Srbiji nema, javnost je proteklih meseci u više navrata imala priliku da pročita o nekretninama koje poseduju bivši šefovi PU Novi Sad, Slobodan Malešić i Milorad Šušnjić.

Nezakonit novac ulagao u nekretnine

Kako je ranije tužilaštvo saopštilo, Malešić, koji se tereti za trgovinu uticajem, novac stečen na nezakonit način ulagao je u nekretnine.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima, on u svojoj imovinskoj karti poseduje splav na Savi u Beogradu od 300 kvadrata, luksuzni “penthaus” u centru Beograda, površine 250 kvadrata, ali i porodično imanje.

I o imovini još jednog bivšeg načelniku PU Novi Sad, Milorada Šušnjića, u više navrata se spekulisalo, a navodilo se i da su nadležni organi svojevremeno “češljali” njegovu imovinu.

Naime, kuća koju je Šušnjić pre nekoliko godina kupio bila je predmet provera, a reč je o objektu u Sremskoj Kamenici.

Inače, Šušnjić se trenutno nalazi na optuženičkoj klupi sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović.

Veljović poseduje lokal od 7.000 kvadrata

I jedan od najdugovečniji šefova u sprskoj policiji, Milorad Veljović, u svojoj imovinskoj karti ima čak nekoliko nekretnina.

Foto: N1

Prema podacima Agencije za suzbijanje korupcije, od marta prošle godine, Veljović poseduje četvorosoban stan od preko 100 kvadrata, vikendicu od više od 100, lokal od 7.128 kvadrata.

Iako se Veljović već dugo ne nalazi u policiji, prema pomenutim podacima, on mesečno prihoduje nešto više od 244.000 dinara.

BONUS VIDEO: VIDEO Tri glavna razloga zašto Vulin ostaje bez mesta u Vladi Srbije 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar