Novak Stevanić Foto:Privatna arhiva

Suđenje okrivljenima za otmicu Novaka Stevanića, koji se nakon toga ubio, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer se okrivljeni Goran Ristić nije pojavio u sudu. Inače, ovaj slučaj je u javnosti poznat kao prva otmica Zemunskog klana.

Njegov branilac je izjavio da mu se Ristić javio telefonom i kazao mu da je u Domu zdravlja na Kanarevom brdu, da otežano diše i prima infunzije.

Sudija je naložena pauzu, nakon čega je rekla da su zvali da su zvali Dom zdravlja u Rakovici i na Kanarevom brdu i da osoba pod imenom Goran Ristić nije zatražila lekarsku pomić, niti joj je ista ukazana.

Milorad Bracanovic
Milorad Bracnović Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

Na današnjem pretresu trebalo je da svedoči nekadašnji zamenik načelnik Državne bezbednosti Milorad Bracanović, koji se pojavio u sudu.

Pročitajte još:

Inače, u ovom postupku se sudi policajcu u penziji Milanu Radukića, pripadniku Žandarmerije Saši Đajiću, kao i pripadnici „zemunskog klana“ Nikoli Bajiću i Goranu Ristiću.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u „golf 2“, za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana – Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova – prva „otmica“ klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

BONUS video: Hapšenje u Nišu – zaplenjeno 154 kg marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar