Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je saopštilo da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac

U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine „Sl. glasnik RS“, br. 99/2009 i 67/2012 – odluka US) propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu.

Pročitajte još:

Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo.  Rezultati izvršenog nadzora pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran.

BONUS VIDEO: Mesto zločina u Vršcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar