Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, a zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja koju je MUP krio - da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene dve žene, otkriva nedeljnik NIN. Kako saznaje NIN, Petrovićevoj je određen pritvor do 30 dana.

NIN je imao uvid u rešenje o određivanju policijskog zadržavanja od 48 sati u kome se navodi i za koje se delo tereti policajka.

U rešenju od 3. juna opisuje se da je ona kopirala dokumenta koja se odnose na saobraćajnu nesreću od 6. marta 2023. u kojoj je, kako se precizira, učestvovao Nikola Petrović. Zatim se dodaje da ga je preko društvene mreže Tviter dostavila opozicionoj narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to javno objavila 18. juna 2023. Zapravo radi se o dokumentu-potvrdi veštačenja, koji dokazuje da je kum Aleksandra Vučića bio pod dejstvom kokaina i alkohola kada je skupocenim automobilom meklaren (čija se vrednost, bez dodatne opreme, procenjuje na 540.000 evra), kršeći saobraćajne propise izazvao sudar na Dedinju. Tada je naleteo na dve žene koje je lakše povredio.

Pročitajte još:

Petrovićeva je danas saslušana i njoj je određen pritvor do 30 dana.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović dogodila se 7. marta, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare