Jedna osoba je poginula, dok je jedna teško povređena, u stravičnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Ševinoj ulici u Zemunu, nakon što je došlo do eksplozije plina u porodičnoj kući porodice Ljiljak. Poginuo je Stevo Ljiljak, a teško je povređena njegova ćerka Biljana, a prema rečima očevidaca, eksplozija je bila toliko strahovita da je detonacija nesrećnu ženu izbacila kroz prozor.

Nesrećna žena je prilikom detonacije zadobila teške povrede, opekotine i prelome i ekipa Hitne pomoći ju je odmah prebacila u Urgentni centar. Za njenog oca nije bilo spasa, on je ostao zatrpan u ruševima kuće.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Eksplozija je bila tolika jaka da je od cele kuće ostao samo dimnjak, sve se srušilo. Nije mi jasno kako se to dogodilo jer se oni ne greju na plin. Tom stranom ulice ide gasovod koji je ugrađen pre 10, 15 godina. Sada su kopali i postavljali neke kablove, valjda optičke. Najverovatnije su oštetili cev pa je ljudima gas ušao u kuću. Oni se greju na drva, da li su ložili ili je neko zapalio cigaretu, ne znam“, kaže jedan komšija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ševina ulica je trenutno blokirana i policija je na licu mesta.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je tokom radova probijen glavni gasni vod i da je gas kroz kanalizaciju ušao u kuće.

Preduzeće „Srbijagas“ preventivno je isključilo snabdevanje gasom u tom delu grada. Deo Zemuna je i bez struje.

VIDEO: Oprez, počela grejna sezona, upozorava MUP! Vatrogasac objašnjava kako da se zaštite od požara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar