Obijen stan jedine srpske povratnice u Đakovici, odneta čak i hrana

Podeli:
Obijen stan Dragice Gašic Foto:Kancelarija za KIM

Stan jedine srpske povratnice, Dragice Gašić, nedavno je obijen u Đakovici na Kosovu i Metohiji. Zasad nije poznato šta je sve ukradeno.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije sa lica mesta, odnosno kako izgleda stan Gašićeve, nakon što su nepoznate osobe upala u objekat.

Obijen stan dragice Gašic Foto:Kancelarija za KIM

O celom slučaju oglasila se i Kancelarija za KiM.

Nastavlja se sistemski progon naše jedine povratnice u Đakovicu, Dragice Gašić. Dragica je danas, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.

Obijen stan dragice Gašic Foto:Kancelarija za KIM

Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena.

Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan.

Foto: Kancelarija za KiM

Očigledno su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile.

Gde je bila Kosovska policija da čuva Dragičin stan? Gde su bile međunarodne misije? Šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici? Dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista?

Ovo su sve pitanja na koja ni mređunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić.

O najnovijem incidentu obavestićemo Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, a Kancelarija će nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar