Viši sud u Nišu Foto:Shutterstock/WR7

Nišlija Aleksandar Mirčić osuđen je na deset i po godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu jer je tokom 2002. godine u Parizu u saizvršilaštvu sa Bojanom Nikolićem, koji je osuđen u Francuskoj i sada pokojnim Zoranom Ranđelovićem ukrajinsku državljanku Olgu Sergijenko koju je kupio za 5.000 evra, tri meseca držao zatočenu kako bi je prisilio na prostituciju, te da je Mramer Kadiju i Vesnu Radovanović eskploatisao na isti način.

Takođe, on se teretio i da je Radovanovićku pretukao do smrti. Više javno tužilaštvo ova dela je kvalifikovalo kao tri otmice u saizvršilaštvu i izreklo mu jedinstvenu kaznu od deset i po godina zatvora a s obzirom na to da je sporazum potvrdio Viši sud, presuda je postala pravnosnažna.

On se u toku suđenja branio ćutanjem ali je na poslednjem glavnom pretresu održanom u maju ove godine, odlučio da prizna krivicu ukoliko mu tužilaštvo ponudi za njega zadovoljavajuću kaznu.

Pročitajte još:

Tokom suđenja na videlo su isplivali stravični detalji zlostavljanja žena.

„Zoran Ranđelović joj je Olgi po Mirčićevom nalogu sekirom odsekao deo malog prsta, nakon čega su je prebacili u Tuluz da bi je seksualno eksploatisali. Sva trojica su Mramer Kadiju , koju su prisiljavali na prostituciju u Tuluzu i šire, zlostavljali da bi im kazala šta su ona i pokojna Vesna Radovanović kazale policiji kada su saslušavane zbog sumnje da su žrtve seksualne eksploatacije. Mramer Kadija je naga vezivana, zakivani su joj ekseri pod nokte, udarena je lopatom u glavu pre nego što je vraćena iz Pariza u Tuluz gde je nastavljena njena seksualna eksploatacija. Vesnu Radovanović takođe u cilju da saznaju šta je kazala policiji, takođe su zlostavljali. Mirčić je naložio Nikoliću da je muči, prilikom udaranja u glavu ona je odletela ka zidu i zadobila povredu od koje je preminula na licu mesta. Mirčić je doneo kofer pa je Nikolić u njega smestio leš koji su odneli u šumu gde ga je Nikolić zakopao dok je Mirčić čuvao stražu“, navedeno je u optužnom aktu koji je protiv Mirčića podnelo Više javno tužilaštvo u Nišu.

On je u Francuskoj osuđen u odsustvu na 30 godina zatvora koliko je dobio i njegov saučesnik Bojan Nikolić. Kako nije bio dostupan njihovim organima gonjenja oni su raspisali poternicu pa je Mirčić maja 2022. godine uhapšen u Srbiji.

Roditelji ubijene devojke nisu nijednom pristupili na suđenje, otac joj je preminuo novembra prošle godine dok je njena majka zbog preživljenog stresa izazvanog smrću ćerke u lošem zdravstvenom stanju, te ni ona nije mogla da dođe u Srbiju.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za pranje novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare